Power Query - Power BI - Sıfırdan İleri Seviye Eğitimi




Power Query - Power BI - Sıfırdan İleri Seviye Eğitimi

Bu eğitimde Microsoft Power BI ve Power Query konuları detaylıca ele alınmıştır. Bu konuları hiç bilmeyen bir kişinin rahatlıkla takip edebileceği bir anlatım sağlamaya gayret gösterilmiştir. Eğitim Türkçe dilinde anlatılmıştır ancak terimlere aşinalık sağlamak ve ilerleyen süreçte gelişmeleri global anlamda takip edebilmek için programlar İngilizce dilinde kullanılmıştır. Öncelikle farklı veri tiplerinde verileri analizimize nasıl ekleriz konusunu anlatılmıştır ve bu noktada API’ler URL’ler ve xlsx, csv gibi dosyalardan veriler alınmıştır. Sizlerin ileride yapacağınız çalışmalar için ulaşabileceğiniz açık veri kaynakları hakkında bilgiler verilmiştir.

Power Query özellikleri ve yetenekleri detaylıca anlatılmıştır. Veri manipülasyonu ve düzenlemeleri konuları ele alınmıştır. Mevcut verilerden yola çıkarak yeni veriler oluşturma yöntemleri anlatılmıştır.

Power BI içinde veri modelleri oluşturmak ve ilişkiler oluşturma yöntemleri anlatılmıştır. Daha sonra Power BI görselleştirme araçları detaylıca anlatılmış birden çok sayfa oluşturularak Dashboard’lar oluşturulmuştur. Power BI programının en güçlü yönlerinden biri olan interaktif yapısı anlatılmıştır. Power BI için halihazırda mevcut olmayan görselleri dışarıdan yükleme işlemleri üzerinde durulmuştur. Oluşturulan sayfalar arasında filtreler konusu işlenmiş ve senkronizasyon konuları ele alınmıştır.

“M” dili ve “DAX” formülleri, ifadeleri konuları detaylıca ele alınmıştır. Yapılan projelerde DAX formülleri kullanılarak analizlerimiz genişletilmiştir.

Hazırladığımız analizleri paylaşma yöntemleri anlatılmıştır ve çalışma alanlarındaki roller anlatılmıştır.

Eğitimin sonunda öğrendiklerini bir ileri seviyeye taşımak isteyen öğrencilerin başvurabileceği Microsoft Power BI sertifika sınavı hakkında bilgi verilmiştir. Bu sınava nasıl hazırlanabileceğiniz ve sınava nasıl girebileceğiniz konularında tavsiyeler verilmiştir.

Power Query - Power BI konularını sıfırdan detaylı bir şekilde öğrenebileceğiniz kapsamlı bir eğitim.

Url: View Details

What you will learn
  • Farklı tipte veri kaynaklarından gelen verileri alıp Power Query ile alıp manipülasyon yapabileceksiniz.
  • Power Query özelliklerini detaylıca öğreneceksiniz, “M” dili hakkında bilgi sahibi olacaksınız.
  • Veri modellemesi yapabilecek ve ilişkiler kurabileceksiniz.

Rating: 5

Level: All Levels

Duration: 13 hours

Instructor: İpek Akman Durgut


Courses By:   0-9  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 

About US

The display of third-party trademarks and trade names on this site does not necessarily indicate any affiliation or endorsement of coursescompany.com.


© 2021 coursescompany.com. All rights reserved.
View Sitemap