Google Workspace: Web 2.0 Araçları & Bulut Tabanlı Sistemler




Google Workspace: Web 2.0 Araçları & Bulut Tabanlı Sistemler

Google Workspace (G Suite) eğitimi ile aşağıda adı geçen uygulamalar hakkında çalışmalar yapacağız;


Genel Eğitim İçerikleri:

Google Workspace (G Suite) Eğitimlerine Sıfırdan Başlayarak Zirveye doğru Yolculuk Yapacağız.

  • Gmail (Google Mail)

  • Google Drive

  • Google Dokümanlar (Google Docs)

  • Google E-Tablolar (Google Sheet)

  • Google Slaytlar (Google Slides)

  • Google Notlar ve Listeler (Google Keep)

  • Google Çizimler (Google Drawings)

  • Google Haritalarım (Google My Maps)

  • Google Takvim (Google Calendar)

  • Google Toplantı (Google Meet)

  • Google Formlar (Google Forms)

  • Google Sohbet (Google Chat)

  • Google Siteler (Google Sites)

  • Google Classroom (Google Classroom)


Bu eğitimi için hangi seviyede olmalıyım?

Google Workspace (G Suite) eğitimi için hangi seviyede olduğunuz bir önemi yoktur.

  • Öğrenciler

  • İş Hayatı Profesyonelleri

  • Kendini Web 2.0 Teknolojileri Hakkında Geliştirmek İsteyen Birisi

Tüm Google Workspace (G Suite) eğitiminin hepiniz için profesyonel iş hayatında ve kişisel gelişiminizde faydalı olması dileğiyle.


Gmail (Google Mail)

Google mail hizmeti olan Gmail hesap kurulumunu hep birlikte yapacağız, Google Workspace (G Suite) uygulamalarını kullanabilmek için bir Gmail hesabına sahip olmamız gerekmektedir.


Google Drive

Google Workspace (G Suite) ürünlerinin bir çoğunu barındıran Google Drive uygulaması Web 2.0 araçlarını barındırmaktadır. Bu Web 2.0 araçları arasında en çok kullanılan araçları birlikte öğreniyor olacağız. Bu en çok kullanılan Google Drive uygulamalarının arasında Google Dokümanlar (Google Docs), Google E-Tablolar (Google Sheet), Google Slaytlar (Google Slides), Google Çizimler (Google Drawings), Google Haritalarım (Google My Maps) ve Google Formlar (Google Forms) uygulamalarını beraber öğreneceğiz.


Google Dokümanlar (Google Docs)

Google Dokümanlar (Google Docs) uygulamasına Google Drive içinden erişim sağlanabilir ve etkin bir şekilde Web 2.0 aracı olacak metin işlemleri için kullanılabilir. Web 2.0 araçlarının en çok kullanılanları arasında yer alan Google Dokümanlar (Google Docs) aracını hep birlikte öğreniyor olacağız.


Google E-Tablolar (Google Sheet)

İş hayatında, öğrencilikte ve diğer Web 2.0 araçlarında geliştirmek istediğinizde en etkin bir şekilde kullanılan Google Drive içinden de erişebileceğiniz Google E-Tablolar (Google Sheet) uygulamasını hep birlikte öğreneceğiz. Genel olarak veri depolaması yapılabilecek, sayısal verilerle işlem yapabilecek ve verilerle etkin bir şekilde çalışabileceksiniz. Kendinizi zaman içinde örnek çalışmalar yaparak bu eğitimle de destekleyerek Google E-Tablolar (Google Sheet) konusunda geliştirebilirsiniz.


Google Slaytlar (Google Slides)

Google Slaytlar (Google Slides) Web 2.0 aracı ile online sunumlar oluşturup aynı anda bir çok kişinin incelemesini sağlayabilirsiniz. Google Drive uygulaması içinden erişebileceğiniz Google Slayt Web 2.0 aracını hep birlikte öğreneceğiz.


Google Notlar ve Listeler (Google Keep)

Gerekli alanlarda notlarınızı sistematik ve düzenli bir şekilde alarak her noktadan notlarınızı takip edebilirsiniz. Google Notlar  ve Listeler (Google Keep) uygulaması temel bir Web 2.0 aracıdır ve kullanım alanı oldukça geniştir. Notlarınızı Google Notlar  ve Listeler (Google Keep) ile online olarak alın, düzenleyin ve kullanın.


Google Çizimler (Google Drawings)

Genel olarak mühendislik alanında, yazılım dünyasında ve benzer bir çok alanda kullanılabilecek olan Drive uygulaması üzerinden erişilebilen bir tür çizim Web 2.0 aracıdır. İçinde karar mekanizmaları, döngüler, sonuç şemalarını bir araya getirebileceğiniz ortam sizlere sunulmuştur. Google Çizimler (Google Drawings) aracını hep birlikte öğrenip örneklerle pekiştiriyor olacağız.


Google Haritalarım (Google My Maps)

Google Haritalarım (Google My Maps) Web 2.0 aracına Google Drive üzerinden erişim sağlayabilecek ve bu aracı kullanarak kendinize harita üzerinde işaretleme yaparak planlarınızı ve diğer işlerinizi yapabileceksiniz. Bu işaretlemeleri ve notlarınızı kaydederek daha sonra görüntüleme yapabileceksiniz. Birlikte bu faydalı Web 2.0 aracını öğreniyor olacağız.


Google Takvim (Google Calendar)

Google Takvim (Google Calendar) toplantıları ve diğer yapılacak etkinlikleri düzenleyip ve o etkinliğe ait notlar aldığınız oldukça faydalı bir Web 2.0 uygulamasıdır. Google Takvim Web 2.0 aracını hep birlikte öğreniyor olacağız.


Google Toplantı (Google Meet)

Toplantılarınızı ve görüşmelerinizi organize edebileceğiniz Google Toplantı (Google Meet) Web 2.0 aracını hep birlikte öğreniyor olacağız. Google Toplantı (Google Meet) Web 2.0 aracını kullanarak derslere katılma, profesyonel iş hayatında iletişime geçme ve diğer tüm görüntülü ve belge ve metin iletişiminde bulunabilirsiniz.


Google Formlar (Google Forms)

Google Formlar (Google Forms) Web 2.0 aracı ile dinamik formlar oluşturabilir bu formu binlerce hatta on binlerce kişiye doldurabilirsiniz. Topladığınız veriler hakkında işlemler yapabilir ve öğrencilik, iş hayatı vb tüm alanlarda kendinizi bir adım ileri taşıyabilirsiniz. Google Workspace (G Suite) Eğitimi ile Google Formlar (Google Forms) oluşturmayı, ve bu formlar nasıl paylaşılır hep birlikte öğreneceğiz.


Google Sohbet (Google Chat)

Google Sohbet (Google Chat) uygulaması ile toplu veya tekil olarak görüşmeler sağlayabilir ve iletişiminizi arttırabilirsiniz. En temel kullanılan bu Google Sohbet (Google Chat) Web 2.0 aracını hep birlikte öğreniyor olacağız.


Google Siteler (Google Sites)

Google Workspace (G Suite) Eğitiminde, Google Siteler (Google Sites) ile web siteleri oluşturabilir ve oluşturduğunuz web sitelerini sergileyebilirsiniz. İster öğrenci, ister iş hayatı profesyoneli veya ister diğer kendinizi geliştirmek istediğiniz bir alanda olun Web 2.0 aracı olan Google Siteler (Google Sites) her alanda kullanabilirsiniz. Google Siteler (Google Sites) oluşturmayı ve kullanımını hep birlikte örnekli bir şekilde öğreneceğiz.


Google Classroom (Google Classroom)

Google Classroom (Google Classroom) ile sınıflar oluşturabilir veya her hangi bir sınıfa katılabilirsiniz. Google Siteler (Google Sites) faydalı Web 2.0 uygulaması ile kullanıcılarla interaktif bir şekilde ödev tanımlama, ödev yükleme, ödev süre belirleme, not verme, ders materyallerini yükleme vb işlemleri uygulayabilirsiniz. Oldukça başarılı Google Workspace (G Suite) uygulaması olan Google Classroom (Google Classroom) aracını hep birlikte öğreniyor olacağız.


Google Workspace (G Suite) Nedir?

Google tarafından sunulan ve kendi içinde birçok farklı eklenti barındıran bulut tabanlı özel bir yazlımdır. Elektronik tablolar, google slaytlar formlar, google benim haritalarım, google drive ve google mail gibi araçlar; öğrenciler, profesyonel iş hayatında olanlar ile kendini sürekli olarak geliştirmek isteyen kişiler için mutlaka öğrenilmesi gereken Google Workspace (G Suite) Web 2.0 araçları arasında yer alır.


İş Hayatında Profesyonellik İçin Google Workspace

İş hayatında özel eklentiler veya yazlımlar kullanılmadığında işler içinden çıkılamaz bir hal alabiliyor. İşte bu noktada iş hayatında zamandan ciddi tasarruflar sağlayacak yazlımlar kullanıldığında verimlilikte artışlar olduğu görülecektir.

Özellikle verilerin derlenmesi ve toplanmasında işleri kolaylaştıran e tablolar Google E-tablolar (Google Sheet) aracı ile iş hayatının vazgeçilmezi sunumlarda kullanılan slaytlar için Google Slaytlar (Google Slides) aracı iş hayatında profesyonel yönetim isteyenlerin tercih ettikleri eklentilerdir. Diğer taraftan Google Çizimler (Google Drawings) aracı işletmelerin projelerine çözümler üretirken, Google Toplantı (Google Meet) aracıda işletmelerin toplantı planlamasına ve yönetmesine katkı sağlar.


Verilerinizi Google Drive İle Yedekleyin

Verilerin elektronik ortama taşınmasıyla birlikte güvenli veri depolama kavramı daha da önem kazanmıştır. Verilerin güvenle bulutta depolanmasını sağlayan Google Drive öğrenciden iş insanına kadar birçok kişi tarafından kullanılır. Bu aracın kullanılası için Gmail (Google Mail) hesabının olması gerekir. Yine yedeklenecek verilerin organize edilmesinde ve toplanmasında kullanılan Google Dokümanlar (Google Docs) da gerek iş hayatında gerekse eğitim hayatında önemli yere sahip uygulamalar arasında yer alır. Google Workspace (G Suite) ait araçları basit bir ara yüze sahip olduğundan kullanımı oldukça kolaydır. Sizlerde verilerinizi güvenli şekilde saklamak isterseniz bu aracı kullanabilirsiniz.


Google Classroom İle Zamandan Kazanın

İş hayatında ilerlemek isteyen kurum veya kuruluşların tamamı eğitim sürecini ayrıca değerlendirmesi gerekir. Zamandan ve mekândan büyük avantaj sağlayan Google Classroom (Google Classroom) aracı uzaktan eğitim kapılarını kullanıcılarına sunan bir yazlımdır. Bu yazlım sadece iş hayatında değil eğitim ve öğretim hayatında da rahatlıkla kullanılabilir.

Yine eğitim planlamalarınız ile diğer toplantı planlarını koordine etmek için Google Takvim (Google Calender) aracını kullanabilirsiniz. Kendinizi özel guruplar ve sınıflar oluşturarak eğitim veya toplantılarınızı planlayabilirsiniz.


Geri Bildirimleri Değerlendirme

İşletmeniz için geri bildirimleri değerlendirme veya akademik bir çalışma için anket düzenlemelerinde büyük rol alan Google Formlar (Google Forms) aracı online verilerin toplanması ve derlenmesini sağlar. Bu aracı kullandığınızda sayfalar dolusu anketi tek başınıza değerlendirilir sonuçları grafiksel olarak görebilirsiniz. Yine formların kullanımı tamamen online olduğundan dünyanın her noktasından veri alma şansına sahip olursunuz.


İşletmenize Yön Verin

İşletimlerin birçoğu diğer işletmeler içinde iletişim halinde çalışır. Mesela bir pazarlama şirketini düşündüğümüzde; birçok noktaya hizmet götürdüğünü görürüz. Bu işletmelere yeni işletme katmak isterseniz konumlarını bulmanı gerekir. İşte bu yeni konumları nokta atışı tespitinde en büyük yardımcınız Google Haritalarım (Google My Maps) aracı olacaktır. Bu uygulamayı kullanarak online haritalar üzerinden istenilen işletmeye kolayca ulaşabilirsiniz.


Web Sayfanızı Oluşturun Sektörde Yerinizi Koruyun

Web sayfasının temini oldukça maliyetlidir. Ancak Google Siteler (Google Sites) aracı işletmelerin veya kendi şahsi web sayfalarını kurmak isteyen kullanıcılar için kolay web sayfası hazırlama olanağını sunuyor. İşletmelerin sektörde reklam ve tanıtım faaliyetlerini kolayca sürdüreceği bir web sayfasına ihtiyacı vardır. İşletmenize ait dosya ve veri paylaşımını bu aracı kullanarak yapabilirisiniz.


Her Zaman İletişim Halinde Olun

İletişim İşletmelerin verimliliğine ve büyümesine katkı sağlayan en önemli unsurlar arasında yer alır. İşletmenin diğer kuruluşlarla veya müşteriler ile iletişim halinde olması sorunların çözümünde etkin rol alır.

Bu anlamda Google Workspace'in Google Sohbet (Google chat) aracı anlık iletişim kurmak isteyenler için mükemmel bir uygulamadır. Birebir sohbetlerin yapıldığı uygulama ile sorunlar veya öneriler anlık olarak değerlendirebilir ve karşı tarafa bilgi aktarımı sağlanabilir.

Google Drive, Google E-Tablolar, Google Dokümanlar, Gmail, Google Form, Google Takvim, Google Slaytlar, Google Siteler

Url: View Details

What you will learn
  • Google Workspace (G Suite) Web 2.0 Araçları Hakkında Genişçe Bilgilendirme
  • Başlangıç Seviyesinde Google Workspace (G Suite) Eğitimi
  • Google Drive Hakkında Detaylı İnceleme ve Eğitim Fırsatı

Rating: 5

Level: All Levels

Duration: 9.5 hours

Instructor: Tahsin Berk CEYLAN


Courses By:   0-9  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 

About US

The display of third-party trademarks and trade names on this site does not necessarily indicate any affiliation or endorsement of coursescompany.com.


© 2021 coursescompany.com. All rights reserved.
View Sitemap