Aromaterapi ve Uçucu Yağlar




Aromaterapi ve Uçucu Yağlar

Esansiyel yağları ve aromaterapiyi kullanmanın birçok faydası bulunmaktadır. Esansiyel yağlar tarih boyunca kozmetik, maneviyat ve duygusal sebeplerden ötürü kullanılmıştır. Bu yağların kullanımı bütünsel bir sağlık düzeyine ulaşmalarını sağlamıştır ve umarım bu eğitim sizin de bu yolculuğa çıkmanıza yardımcı olur.

Aromaterapi çok yönlü tamamlayıcı ilaçlardır ve ayrıca çeşitli fiziksel, duygusal ve manevi rahatsızlıkların tedavisinde kullanılması birçok açıdan çok kolaydır.

Çeşitli kokular farklı his ve duygular uyandırır ve birçok faydalarından tedavinizi kişisel gereksinimlerinize göre şekillendirebilmenizdir.

Hangi uygulama yöntemiyle uygulanırsa uygulansın esansiyel yağların tedavisel bileşenleri hayatınızı olumlu anlamda etkileyebilecektir. Bu faydalar geleneksel tıp ile birleştirildiğinde genel sağlığınızı sürdürmenizde çok önemli bir rol oynayabilir.

İnsan burnunun 10.000 civarındaki kokuyu tespit edip ayırt edebileceğini biliyor muydunuz? Koku ama duyumuz oldukça güçlüdür ve birçok yönden vücudumuzdaki diğer fonksiyonlara bağlıdır.

Aromaterapi vücudu, zihin ve ruhun devamlılığını sağlamak ve iyileştirmek amacıyla aromatik ve esansiyel yağların kullanımıdır. Sadece hastalığın belirtilerini değil bireyi tümüyle iyileştirdiğine inanılan bütünsel bir ilaç şeklidir. Bu tamamlayıcı terapi geleneksel tıpla birlikte kullanılarak vücuda kendi kendini iyileştirmesi için uyarır. Bitki temelli terapiler insanlar tarafından tüm dünyada bir yıldır uygulanmaktadır ve etkileri çağlar boyunca kanıtlanmıştır. Etkili ve olumlu sonuçlar sağlayan ortaçağdaki keşifler ve eski aromatik uygulamalar modern aromaterapinin temellerini oluşturmaktadır.

Aromaterapi evde soğuk algınlığı, öksürük, baş ağrısı, ateş, kas ağrıları ve çok daha fazla yaygın hastalığı, bertaraf etmek ve hafifletmek için kullanılabilir. Ayrıca hastalıklara olan vücut direncinizi arttırabilir ve vücudunuzun kendi savunma mekanizmasını uyarabilir.



Aromaterapi günümüzde yaygın olarak kokuyla iyi hissetme olarak anlaşılsa da tamamlayıcı tıp dallarından biri olan fitoterapi biliminin bir parçasıdır. Aromaterapi uygulamalarında bitkilerin kök, gövde, yaprak ve çiçek gibi kısımlarından kimyasal ve mekanik yöntemlerle elde edilen kıymetli özler ki bunlar vücudun kendini iyileştirme gücünü desteklemek suretiyle, sağlığı korumak, geliştirmek ve tedavi amaçlı olarak kullanılır.

Bir de hem zihinsel ve ruhsal hem de fizyolojik sağlığımıza yönelik yaklaşımlar içeren ve aynı isimle anılan, ayrı bir aromaterapi metodolojisinden bahsetmek de mümkün. En sık olarak stres, baş ağrısı, uykusuzluk, kronik yorgunluk, kas iskelet sistemi rahatsızlıkları, hormonal problemler, solunum yolu rahatsızlıkları ve cilt problemlerinde başvurulan aromaterapi uygulamalarına, son yıllarda giderek artan ilginin nedenlerini ise şu şekilde sıralayabiliriz;

Aromaterapi sağlığı korumaya yönelik uygulamalar içerir. İnsan beden-zihin-enerji olarak görür, bütünsel bir yaklaşımı benimser. Rahatsızlıkların semptımları kadar, ilgili semptomların altında yatan zihinsel/ruhsal şartları da iyileştirmeye yöneliktir. Vücudun kendini iyileştirme mekanizmalarını harekete geçirir ve destekler. Hastada, rahatsızlıkların ve bütünsel sağlığın doğasıyla ilgili zihinsel, ruhsal ve fiziksel bilinç uyandırmaya yardımcı olur.

Uçucu Yağları Tanıyın

Url: View Details

What you will learn
  • Aromaterapi Nedir ve tarihi
  • Aromaterapi ve Etki Mekanizması
  • Aromaterapi Ne İşe Yarar?

Rating: 3.83333

Level: All Levels

Duration: 3 hours

Instructor: Ebru Piroğlu Durgut


Courses By:   0-9  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 

About US

The display of third-party trademarks and trade names on this site does not necessarily indicate any affiliation or endorsement of coursescompany.com.


© 2021 coursescompany.com. All rights reserved.
View Sitemap