Catia V5 | Sıfırdan Part Design ile Temel Uygulamalar A-Z™




Catia V5 | Sıfırdan Part Design ile Temel Uygulamalar A-Z™

Catia V5, Fransız havacılık şirketi Dassault Aviation'a ait olan Dassault Systemes tarafından geliştirilen ileri seviye bir CAD (Computer Aided Design), yani bilgisayar destekli tasarım programıdır. İçerisinde birçok sektöre hitap eden modüllerin bulunması, Catia V5 programının birinci tercih edilme sebebidir. Ülkemizde Otomotiv, Havacılık ve Savunma Sanayi gibi sektörlerde kullanılmaktadır. Aynı zamanda da ülkemizde Catia V5 programının en çok kullanılan versiyonu da Catia V5 versiyonudur. Bu eğitim de Catia V5 R21 sürümü ile hazırlanmıştır. Ayrıca Catia V5'in V5 R19 sürümü de ülkemizde en az V5 R21 kadar kullanılmaktadır. Catia V5 programının bu sürümlerden çok daha gelişmiş bir versiyonu vardır. O da Catia V6 versiyonudur. Ancak Catia V6, fiyatının yüksek olması nedeniyle ülkemizde daha yaygınlaşmamıştır ve sadece bir kaç elit firma tarafından kullanılmaktadır.

Composites Design modülü, bizlere yüzeyler üzerine çeşitli katman grupları atarak kompozit yapı oluşturmamızı sağlar. Bu modül özellikle Savunma Sanayi, Havacılık ve Kompozit Sanayi gibi sektörlerde karşımıza çıkmaktadır. Aynı zamanda da Catia V5 programının en güçlü modülüdür.

Core & Cavity Design ve Mold Tooling Design modülleri, Catia V5 içerisinde plastik enjeksiyon kalıplarının tasarımında bizlere çok kolaylık sağlayan modüllerdir. Her sektörde kullanılabilir. Generative Sheet Metal Design modülü ise, özellikle Otomotiv ve Havacılık için kullanılan sac metallerin tasarımında bizlere oldukça kolaylık ve esneklik sağlar. Catia V5 Machining ile de CAM işlemleri farklı bir gelişmişlik kazanır.

Catia V5 ile 3D Tasarım Dünyasını Öğrenmeye Başlayın!

Url: View Details

What you will learn
  • Catia V5 programının temel modüllerini öğreneceksiniz.
  • Catia V5 içerisinde 2D çizimler yapmayı öğreneceksiniz.
  • Catia V5 içerisinde 3D katı modellemeler yapmayı öğreneceksiniz.

Rating: 4.875

Level: Beginner Level

Duration: 2 hours

Instructor: Havacılık Akademi


Courses By:   0-9  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 

About US

The display of third-party trademarks and trade names on this site does not necessarily indicate any affiliation or endorsement of coursescompany.com.


© 2021 coursescompany.com. All rights reserved.
View Sitemap