İlahi Bilgelik | Teosofiye Giriş




İlahi Bilgelik | Teosofiye Giriş

Teosofiye giriş kursu bizi ilahi bilgeliğin altın meyveleriyle tanıştıracaktır. Kursumuz giriş niteliğinde olsa da, derin kavramlara sade bir yaklaşımla kendini geliştirmek ve ilerlemek isteyenlere faydalı bir giriş kapısı oluşturacaktır.

Teosofi Tanrıların bilgeliği anlamına gelen binlerce yıl öncesinden günümüze ulaşan bir terimdir. Teosofi, şeylerin oluş nedenleri için gerçekten anlam veren tek felsefedir. Bu, dünyevi yaşamın adaletsizliklerinin anlaşılır kılar ve bizi her gün kuşatan sorular ve sorunlar için yeterli ve anlaşılabilir sebepler verir. Neden bir insan zengin ve diğeri fakirdir? Neden kimi güzel kimi ise çirkin? Neden birileri mutluyken, birileri sefalet içinde? Neden bir insan vahşi bir canavarın içgüdülerine sahip iken diğeri bir şairin içgüdülerine sahip?  Peki, tüm bunların adaleti nerede?

Eğer Sonsuzluğa karşı sadece tek bir yaşamımız varsa, neden bir insana bir kurt, bir sırtlan ya da başka bir yırtıcı hayvanın gibi kötü özellikleri verilir? Çünkü bu durumda kendini düzeltmek ve mükemmelliğe yaklaşmak için hiçbir şansı ve fırsatı kalmayacaktır. Eğer yaşadığımız bu hayatın gidebileceğimiz tek okul olduğuna inanıyorsak, o zaman hayat adaletsizliğin hüküm sürdüğü, derslerini alacak ve daha iyi bir şekilde büyüyecek zamanın olmadığı için günah ve ıstırabın gereksiz olduğu korkunç bir kâbusu olurdu. Ve bunların öğretmeye yönelik olduğunu kim inkâr edebilir? Eğer öyle değilse bunları neden yaşıyoruz ki?

Teosofi şansı temin eder. Alınması gerekli derslerde kullandığı yöntemle muhtemelen acımasız bir sistem olan Teosofi aynı zamanda adildir.

Bu basitçe bir tekâmül sorunudur, diğer tüm şeyler, tekrarlanan deneyimler ve yavaş bir büyüme süreci içinde geliştikçe Özde da gelişir. Tohum soğuk toprakta filizlenirken, güneşin ışığına ve sıcaklığına ulaşırken, ruh da karanlıkta büyür ve kaba içgüdüye kör şekilde itaat eder, ta ki anlayış ışığına ve oradan da spiritüel mükemmelliğin güzel meyvesine ulaşana kadar.

Nasıl minik bir meşe palamudundan görkemli dev bir meşe ağacı yükseliyorsa, ham ve gelişmemiş kişi de zar zor kazanılan kutsallığın içinde ışıldayan mükemmel insana en sonunda dönüşecektir.

Sizde hayatın köklerini merak ediyor ve yürüyecek bir yol arıyorsanız bu kursa göz atmanızı tavsiye ederim.

Evrensel Yasalar ve Yüksek Yaşamlara Giden Kadim Bilgelik Yolu

Url: View Details

What you will learn
  • Teosofi, yani ilahi bilgeliğin kapsayılıcığı ve yapısı
  • Teosofinin temel kavramları ve Teosofinin Hedefi
  • Karma, sebep sonuç yasası ya da merhamet yasasının yapısı

Rating: 4.67857

Level: All Levels

Duration: 1 hour

Instructor: Avni Onur Sevinç


Courses By:   0-9  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 

About US

The display of third-party trademarks and trade names on this site does not necessarily indicate any affiliation or endorsement of coursescompany.com.


© 2021 coursescompany.com. All rights reserved.
View Sitemap