Harmonik Formasyonlar




Harmonik Formasyonlar

Piyasalar dalgalar halinde ilerler ve bu dalgalanmalar sonucu harmonik formasyonlar oluşabilir. Harmonik formasyonlar teknik analizin en önemli parçalarından biridir. Trend tersine oluşacak hareketleri teyit etmek için kullanılabilirler. Bu şekilde alım satım noktaları çok daha kesin olarak belirlenebilir. Yarasa ve Gartley formasyonları öğrenmesi en kolay formasyonlardır. Hareketler daha sakin ve yataydır. Kelebek, crab ve deep crab formasyonlarının ise son dalgaları agresiftir. Shark formasyonu ise kendi içerisinde hem aşağı hem de yukarı yönlü agresiftir.

Harmonik formasyonlar benim alım satım yaparken en sık kullandığım yöntemlerden biridir. Bunun nedeni fiyatların aşağı ya da yukarı yönde olası dönüş bölgelerinin kurallarının belirli olmasıdır. Bu sayede belirli ilkeleri uygulayarak harmonik formasyonlar çizilerek alım satım bölgeleri belirlenir ve yine kurallar dahilinde hedefler beklenir ve yine stop seviyeleri netlikle belirlenir.

Harmonik formasyonların yatay piyasada daha sık oluştuğu ve daha iyi çalıştığı gözlemlense de agresif haraketlerde fiyatların nereye gidebileceği ve hangi bölgelerden dönüş yapabileceği harmonik formasyonlar kullanılarak belirlenebilir. Çünkü alt zaman dilimlerinde harmonik formasyon ararken fiyatlar agresifleşerek piyasanın yataylığını bozabilir ancak üst zaman dilimlerinde piyasa hala yatay olarak gözlemlenebilir bu zaman dilimlerinde de aslında harmonik formasyonlar oluşuyor olabilir.

Tüm bunlara hakim olabilmek için bu kursta harmonik formasyonların ön şartı olan AB=CD ve Yarasa, Gartley, Kelebek, Crab, Deep Crab ve Shark harmonik formasyonlarını öğreneceksiniz.

AB=CD ve Yarasa, Gartley, Kelebek, Crab, Deep Crab ve Shark harmonik formasyonlarI

Url: View Details

What you will learn
  • YARASA (BAT) FORMASYONUNU KULLANARAK ALIM-SATIM PLANLAMASI YAPABİLECEKSİNİZ.
  • GARTLEY FORMASYONUNU KULLANARAK ALIM-SATIM PLANLAMASI YAPABİLECEKSİNİZ.
  • KELEBEK (BUTTERFLY) FORMASYONUNU KULLANARAK ALIM-SATIM PLANLAMASI YAPABİLECEKSİNİZ.

Rating: 4.16667

Level: Expert Level

Duration: 3.5 hours

Instructor: ERKAN YAŞAR


Courses By:   0-9  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 

About US

The display of third-party trademarks and trade names on this site does not necessarily indicate any affiliation or endorsement of coursescompany.com.


© 2021 coursescompany.com. All rights reserved.
View Sitemap