Yeni Başlayanlar İçin Astroloji: Zodyak Alanları (Evler)




Yeni Başlayanlar İçin Astroloji: Zodyak Alanları (Evler)

***

      Eğitimin İlk Yayınlanma Tarihi: Haziran 2022

                                                                              ****

Astrolojik Zodyak’ı on iki bölüme ayıran alanlar vardır. Bu alanlar doğum haritaları analizi yapılırken, kişinin hayatındaki aşamaları ve gelişimini tahlil ettiğimiz alanlardır. Bunlardan herhangi birinde konaklayan bir gezegeni dikkate alarak kişinin fiziksel ve içsel kimliğinin oluşumu, yaşamı hakkında yorum yapabilmemiz için bu alanların ne anlama geldiğini detaylıca bilmemiz ve bu bilgiyi içselleştirmemiz, özümsememiz gerekmektedir.

Bu eğitimde gezegenlerin alameti farikalarını tahlil ettiğimiz on iki değişkeni, insanın içine doğduğu yaşamı okuduğumuz on iki süreci, somut bir şekilde açıklayarak sizler için anlaşılabilir hale getirmeye çalışacağım. Alanlar yani evler söz konusu olduğunda ne gezegenler gibi saniye saniye takip edilir ne de Dünya’nın yıllık hareketinin sonucu olan Burçlar gibi galaktik bir arka planla alakalıdır. Esasında burada durum daha belirgin ve somuttur. Gezegenin nerede olduğuna bakarız, doğum anında Dünya’nın neresinde? Doğu, Batı ya da Kuzeyde mi gezegen? Ancak gezegenin doğduğumuz an da nerede olduğunu evler sistemini kullanarak bilebiliriz. Bununla birlikte bu alanlar sayesinde kişinin içine doğduğu aile, sosyal çevre ya da gelecekte karşılaşması muhtemel durumlar hakkında öngörüde bulunuruz.

Her bir evi, doğum haritasını tahlil ettiğimiz başrol oyuncusu yani kahramanın oynadığı bir dizinin bölümleri gibi düşünebilirsiniz. Kahramanın kişiliği, içine doğduğu aile, maddi olanakları, eğitim ve kariyer yaşamı ya da aile ilişkileri hakkında yazılmış bir dizinin senaryolarının ete kemiğe bürünmüş halleridir bu alanlar. Tabi olarak kahramanımızı evler olmadan da tanıyabiliriz. Kişinin burcu ve gezegenlerine bakarak da birçok bilgi edinmemiz mümkündür. Hatta dört elementin ne şekilde dağıldığını da bu bilgilere eklersek baş rol oyuncumuz hakkında daha fazla bilgi edinmemiz de mümkündür. Ancak evler konusu âtıl bırakıldığında izlediğimiz dizi, görsel efektleri başarısız ve arka planda mekânsal kurgusu yarım yamalak yapılmış bir dizi haline gelecektir. Bu nedenle doğum haritasını tahlil ederken alanları da dikkate aldığımız da izlediğimiz dizi sadece güzel bir senaryoya sahip değil aynı zamanda muhteşem bir görsel efekt ve mekân kurgusuna da sahip olan bir dizi olacaktır.

Dizinin senaryosunu okuyoruz; konuşmayı sevmeyen ve sükunet içerisinde tabiatla iç içe, bir şeyleri anlatmak sadece anlatmak da değil abartarak konuşmak için yaratılmış, top patlasa umurunda olmayan, her şeyi ve herkesi kontrol altında tutmaya uğraşan bir kahramanımız var ise bu özellikler kahramanımızın burcu ile alakalı bir durumdur. Sükûnet halindeki kahramanımız aşırı derecede lüks bir yatta dünya turuna çıkmış, on binlerce kişinin karşısında bülbül gibi konuşuyor, tüm gün uyuyor ki yataktan çıkarana aşk olsun ya da iş yerinde astlarını boncuk taneleri gibi ipe dizmiş işte bu durumlar da kahramanımızın hayatın hangi alanında aktif olarak bulunduğu ya da bulunmaktan haz aldığı evler ile alakalıdır.

Dünyanın herhangi bir noktasında durup bir dizi gibi gök yüzünü seyrettiğimizde, hareket eden üzerimizdeki gök kubbe midir? En azından bizler içine doğduğumuz illüzyonda gök kubbenin hareket ettiğini, bizimse sabit olduğumuzu düşünürüz. Ancak durum esasında böyle değildir. Televizyonun karşısında oturduğumuzda esasında hızla geçen resimleri bir bütün olarak algılar ve bir akış olduğu düşüncesi ile baktığımız şeyi bir bütün olarak görürüz. Elimize kumandayı alıp yayın akışını durduğumuzda, zamanın belirli bir anında izlediğimiz programın sabit olduğunu görürüz. Bu durumda “oku attığında, oku atan bizdik” ayetine dönüp bakarsak, hareket eden ok mudur yoksa zaman mıdır? Zaman mefhumu ortadan kalktığında Ok’u attığınızda, ok yine de hareket etmeye devam edecek midir? Ok zamanın herhangi bir noktasında sabit ise zaman illüzyonunun sahibi zamanı bizden çekip aldığında Ok’un hali nice olacaktır…

Konuyu daha fazla uzatmadan kahramanımızın ebedi yolculuğunu anlamımızda faydalı olacak; yeni bir sembolü, burçlar kuşağında olduğu gibi bir yılın mevsimlere göre düzenlendiği kozmik sistemden, ayaklarımızın yere bastığı yeni bir sisteme evler sistemine geçelim ve bu sistemi öğrenme yolunda bir adım atalım.

Haydi başlayalım o halde…

Bu eğitimde Astrolojik Zodyak Alanları ve bu alanlar kullanılarak geliştirilen ev sistemlerini öğreneceğiz.

Url: View Details

What you will learn
  • Astrolojik Zodyak Alanlarının oluşumunu sağlayan Ufuk ve Meridyen çizgileri.
  • Yükselen Burç (ASC), Günün Zirve Noktası (MC - Midheven), Alçalan Burç (ASC) ve Gecenin Zirvesi (IC - Ayak Ucu Noktası)
  • Ev Sistemleri; Eşit, Solar, Güneş, Ay, Uzay, Placidus, Regimontanus, Koch ve Morinus Ev sistemleri

Rating: 5

Level: All Levels

Duration: 4.5 hours

Instructor: Orhan Oğuz YILMAZ


Courses By:   0-9  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 

About US

The display of third-party trademarks and trade names on this site does not necessarily indicate any affiliation or endorsement of coursescompany.com.


© 2021 coursescompany.com. All rights reserved.
View Sitemap