TradingView Platformu Kullanımı




TradingView Platformu Kullanımı

Her ne yatırım yapıyor olursanız olun; mutlaka çeşitli analiz yöntemlerini kullanarak işlem kararı vermelisiniz. Bu analiz yöntemlerini de basit bir şekilde teknik analiz ve temel analiz olarak ayırabiliriz.

Teknik analiz çalışmaları yürütmek için; yatırım enstrümanının geçmiş fiyatları ve bu fiyatları ile matematiksel-istatistiksel hesaplamaların yapılıp görselleştirilmesi gerekmektedir. Bu adımlardan sonra ise yorumlayıp fiyatların gelecekteki hareketi için tahminlerde bulunabiliriz.

Temel analiz çalışmaları için ise; bir şirketin bilançosunu yorumlamak gerekecektir. Bilançoda yer alan onlarca yüzlerce sayısal bilgi ve bu verilerin birbiri ile olan oranları temel analizin iskeletini oluşturur. Şirketin mali tablolarına bakarak, şirketin finansal durumu iyiye mi gidiyor kötüye mi gidiyor anlamak mümkün. Mesela, her bilançoda(üç ayda bir açıklanır) satışlarını arttıran, borçlarını azaltan bir firmaya yatırım yapmak gayet mantıklı olacaktır. Peki her bir şirketin bilançosunu, mali tablosunu nereden bulabiliriz?

Şu ana kadar söylediklerim size korkutucu gelebilir. Ancak gözünüz korkmasın. Bu işlemlerin hepsini bizim için yapan bir platform var: TradingView . Hem ücretsiz hem de kullanışlı. Bu eğitim serisinde size borsa, hisse senedi, döviz, emtia, kıymetli madenler, kripto para yatırımı dahil tüm yatırımlarınızda ihtiyacınız olan tüm verileri sağlayan TradingView platformunun nasıl kullanıldığını anlatmaya çalıştım. TradingView, bir veri sağlayıcı platformdur. Ücretli abonelik paketleri olsa da ücretsiz üyelikler oluşturulabilir ve teknik-temel analiz çalışmaları yapılabilir.

Not: Bu eğitimde herhangi bir teknik analiz ve temel analiz yöntemi anlatımı yapılmamıştır. Bu yöntemlerin TradingView ortamında nasıl uygulanacağı anlatılmıştır. Analiz yöntemleri için diğer eğitimlerimi inceleyebilirsiniz.

Hisse ve Kripto Para Yatırımında Temel Analiz ve Teknik Analiz için Gereken Platform Olan TradingView'i Tanıyalım

Url: View Details

What you will learn
  • TradingView Ortamını Kullanabilecekler
  • TradingView'de teknik analiz araçlarını kullanabilecekler
  • TradingView'de temel analiz araçlarını kullanabilecekler

Rating: 4.89535

Level: Beginner Level

Duration: 1 hour

Instructor: Mustafa Küçükakarsu


Courses By:   0-9  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 

About US

The display of third-party trademarks and trade names on this site does not necessarily indicate any affiliation or endorsement of coursescompany.com.


© 2021 coursescompany.com. All rights reserved.
View Sitemap