Kriptovalute za početnike




Kriptovalute za početnike

Čuli ste za kriptovalute, zar ne? Možda ste čuli da su mnogi ljudi zaradili mnogo novaca na njima, ali i da su mnogi jednako tko izgubili? Možda je do vas došao glas da se radi o vrlo naprednoj tehnologiji koja na neki način oblikuje budućnost?

Ako vas zanima o čemu se radi i kako na ispravan način ući u svijet kriptovaluta, onda je ovo tečaj za vas!

Da biste upotrebljavali kriptovalute potrebno vam je samo malo dobre volje za svladavnje osnova, a u načelu preduvijet za to je jedino korištenje računala. Ako se snalazite sa svojim mailovima, na društvenim mrežama ili aplikacijom na mobitelu kojom komunicirate sa svojom bankom, nema nikakvog problema da jednako tako uspješno kupujete, prodajete ili čuvate kriptovalute. Naravno, i za kriptovalute ćete koristiti posebne aplikacije (novčanike) koje su besplatne (osim ako se ne radi o zasebnim uređajima, takozvanim "tvrdim novčanicima") a za kupnju kritovaluta koristiti specijalizirane mjenjačnice na kojima možete otvoriti svoj račun.

Cilj ovog tečaja je da se u najkraćem mogućem vremenu osoposobite upravo za to. Bit će nešto teorije, ali u onoj mjeri u kojoj ju laici poput vas ili mene mogu razumjeti. Ona je neophodna za stvaranje opće slike koja zauzvrat omogućava razumijevanje i primjenu konkretnih postupaka.

U praksi čete naučiti:

• što su kriptovalute i kako se održavaju te kakvih sve vrsta kriptovaluta ima

• što su javni i privatni ključevi i kako treba s njima postupati (sigurnost i odgovornost)

• što su to kriptomjenjačnice i kako na njima kupiti kriptovalutu pomoću svoje kreditne kartice ili bankovnim transferom.

• što su kripto „novčanici“, kakvih sve vrsta ih ima, gdje ih i kako nabaviti te koji od njih su u praksi nasigurniji

• kako prepoznati prave kriptoprojekte od onih sumnjivih, odnosno kako prepoznati prevare u tom području


Nakon tečaja bit ćete praktično osposobljeni za korištenje kriptovaluta. Ovo je tečaj za početnike, pa nećemo ulaziti u detalje trgovanja kriptovalutama, ali ćemo spomenuti takozvane decentralizirane finacijske sustave, trenutno popularno područje NFT-a i metasvemira.

Nakon ovog tečaja za početnike bit ćete osposobljeni za plaćanje kriptovalutama i čuvanje kriptovaluta ukoliko ste zainteresirani za njihov investicijski dio.


praktični koraci

Url: View Details

What you will learn
  • Što su kriptovalute i kako se razlikuju od klasičnog novca
  • Privatni i javni ključevi, odgovornost i sigurnost u radu s kriptovalutama
  • Što su kriptonovčanici, kojih sve vrsta ih ima, kako ih otvoriti i koristiti

Rating: 4.5

Level: Beginner Level

Duration: 4.5 hours

Instructor: Adrian Kezele


Courses By:   0-9  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 

About US

The display of third-party trademarks and trade names on this site does not necessarily indicate any affiliation or endorsement of coursescompany.com.


© 2021 coursescompany.com. All rights reserved.
View Sitemap