Meridyen Enerji Kanalları




Meridyen Enerji Kanalları

İnsan bedensel, zihinsel ve ruhsal özellikleri açısından içinde yaşadığı evrenle paralellik gösterir, bir başka deyişle; insan, bir mikro kosmosdur. Tıpkı dünyada olduğu gibi insan bedeninde de meridyenlerin var olduğu düşünülmektedir.

Buna göre, vücudumuzdan on dört tane meridyen geçmektedir. Bunlardan ikisi ana, -yönetici- meridyenlerdir; vücudun tam ortasından geçerek vücudu iki eşit parçaya ayırırlar ve diğer tüm meridyenlerin sorumluluğu ve idaresi “idare” ve “oluşum” diye adlandırılan bu iki meridyene aittir.

Kalan oniki meridyenden altısı temel meridyenleri oluşturur ve geçtiği hat üzerindeki organların adını alır: karaciğer, dalak/pankreas, mide, safra kesesi, idrar torbası, böbrek meridyeni. Diğer altı meridyen ise akciğer, kalın bağırsak, ince bağırsak, kalp, perikart ve üçlü ısıtıcı (triple burner) meridyenleridir; bu meridyenler kollardan geçip doğrudan organlardan geçmedikleri için temel meridyenlerin uyarılması ile uyarılırlar. Ayrıca, meridyenler üzerinde toplam 360 tane akupunktur noktası bulunmaktadır.

Meridyenler yukarıdan aşağıya, aşağıdan yukarıya doğru geçerler. Bazı meridyenler Yin’i* bazıları ise Yang’ı* temsil eder. Yin enerjisi topraktan gelir, yang ise güneşten. Meridyenler birbirleriyle sıkı bir ilişki ve iletişim içindedir. Her meridyenin bir eş meridyeni vardır. Bir meridyenin bitiş noktası diğer meridyenin başlangıç noktasına bağlıdır.

Örneğin;

Dalak meridyeninin bitiş noktası kalp meridyeninin başlangıç noktasına denk gelir. Enerji akımı bir meridyenden diğerine geçer. Yani dolaylı yoldan bütün meridyenler birbirine bağlıdır diyebiliriz. Buradan yola çıkarak birbirleriyle ilgisiz gibi görünen sağlık sorunlarının aslında birbiriyle ilişkisi olabileceğini bilerek çözüme yönelik daha köktenci, kapsayıcı ve sağduyulu adımlar atabiliriz.

Meridyen enerji kaynaklarının günün hangi saatlerinde aktif olup bizi nasıl etkilediğini anlayarak doğru sağlık koruması

Url: View Details

What you will learn
  • Vücudumuzda yer alan meridyenleri öğrenme
  • Meridyenlerden akan enerji kanallarının açılması için masajı öğrenme
  • Gündelik yaşamımızda meridyenlerin davranışlarının bize etkisini öğrenme

Rating: 5

Level: Beginner Level

Duration: 2 hours

Instructor: Lidekom Akademi


Courses By:   0-9  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 

About US

The display of third-party trademarks and trade names on this site does not necessarily indicate any affiliation or endorsement of coursescompany.com.


© 2021 coursescompany.com. All rights reserved.
View Sitemap