Opencart ile E-Ticaret Sitesi Kurmak - Profesyonel E-Ticaret




Opencart ile E-Ticaret Sitesi Kurmak - Profesyonel E-Ticaret

Opencart; hiçbir tasarım veya kodlama deneyiminiz olmasa bile sıfırdan e-ticaret sitenizi hazlayabilmenizi sağlayan ücretsiz, açık kaynak kodlu bir e-ticaret alt yapısıdır.

2013 yılından beri web tasarımı sektörü içerisinde olan birisiyim. 15.000 den fazla katılımcının kayıt olduğu Wordpress kursumda da e-ticaret siteleri kurmayı gösteriyorum. Wordpress kursumda da bir çok kez belirttiğim gibi E-ticaret sitesi kurma fikriniz varsa şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki E-ticaret için en uygun alt yapı Opencart'tır.

Neden mi? Çünkü 2003 yılında yayınlanan Wordpress, basit bir blog platformu olarak hayatına başladı. Doğası gereği blog siteleri için hazırlandı. E-ticaret sitelerini Wordpress ile kurmak istiyorsanız WooCommerce eklentisi ile yapabiliyorsunuz. Yani doğuştan bir e-ticaret alt yapısı değil. Opencart ise sadece e-ticaret siteleri için oluşturulmuştur.

Evet e-ticaret siteleri Wordpress ile de kurulabilirsiniz. İki alt yapıda açık kaynak kodlu olduğu ve çokça kıyaslandığı için bu konudaki kendi görüşlerimi paylaşmak istedim. Bu konuda seçim sizin.

Sizin yönetemediğiniz, yeni bir özellik için her zaman bir firmaya bağlı olduğunuz kapalı kaynak kodlu alt yapılar ile kıyaslama dahi yapmıyorum. Bir e-ticaret sitesi kurmak ve kendiniz yönetmek istiyorsanız açık kaynak kodlu olmalıdır. Tercihen Opencart olmalıdır.


Opencart'a karar kıldıysanız bu eğitimde neler sizleri bekliyor bunlara değinelim.


Öncelikle; 2013 yılından beri bir çok farklı platformda eğitimler verip kendi internet sitelerinizi nasıl kurabileceğinizi öğretmeye çalıştım. Bu süreçte benimde sizlerden öğrendiğim çok önemli konular oldu. Bunlardan en önemlisi sade ve net anlatımın önemi oldu. Bu nedenle bu eğitim serisindeki tüm videoları sade ve net bir anlatım ile hazırladım. Uzun uzun süslü laflar yada gereksiz detaylar ile kafa karıştırmamak için her konu üzerinde net videolar hazırladım. Saatlerce bilgisayar başında durmadan sadece bir kaç dakikalık videolu dersler ile tüm konuları öğrenebileceksiniz.

Hangi problemlerle karşılaşacağınızı ve bunları hangi yöntemlerle çözeceğinizi çok iyi biliyorum ve eğitimin her dersini bunları dikkate alarak hazırladım. Sorun yaşadığınız ve çözemediğiniz yerlerde sorular kısmından sorularınızı iletebilirsiniz.


Bu kursta; Alan adı(domain), hosting, tema nedir? Nerelerden, nasıl alınır? Nasıl kurulumları yapılır? gibi temel bir çok konuyu bulabileceksiniz. Temel konular ile başlayıp sonrasında opencart kurulumuna geçiş yapacağız. Kurulumun ardından tasarım ve özelleştirmeleri öğreneceğiz. Sonrasında da ödeme metodları ve sanal pos kurulumlarını öğreneceğiz.


Opencart sitelerinize bir çok özelliği modüller sayesinde kazandırabiliyorsunuz. Web sitelerinizde kullanabileceğiniz, önemli bir çok modülün dosyalarını sizler ile ücretsiz olarak paylaştım. Modül dosyalarını derslerin kaynak diye adlandırılan kısımlarına ekledim. Bu modülleri bilgisayarlarınıza indirebilir ve sitelerinizde kullanabilirsiniz. Derslerde modüllerin kurulum ve kullanımlarını detayları ile anlattım.

Özetle komple A'dan Z'ye bir e-ticaret sitesi kurma eğitim serisi sizleri bekliyor. Eksik olan yada eksik olduğunu düşündüğünüz konular varsa bana sorular kısmından iletebilirsiniz. Bu kursun konusuna uygunsa ve diğer katılımcılarda kafa karışıklığı oluşturmayacaksa sizler için o konular hakkında da yeni videolar hazırlayıp paylaşabilirim.

Güzel bir e-ticaret sitesi kurmanız dileğiyle. Derslerde görüşürüz. 
Kendinize iyi bakın...

Opencart ile e-ticaret sitelerinin sıfırdan nasıl kurulabileceğini öğreneceğiz. Düzenli olarak yeni dersler yüklenecek.

Url: View Details

What you will learn
  • E-ticaret sitelerinin sıfırdan nasıl kurulduğunu öğreneceksin
  • E-ticaret sitesi kurmak için gereken ürünleri, anlamlarını, nasıl tedarik edildiğini ve nasıl kurulduğunu tüm detayları ile öğrenebileceksin
  • Ücretsiz olarak SSL güvenlik sertifikasını nasıl kurulduğunu öğreneceksin

Rating: 4.9

Level: All Levels

Duration: 5 hours

Instructor: İsmet Eroğlu


Courses By:   0-9  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 

About US

The display of third-party trademarks and trade names on this site does not necessarily indicate any affiliation or endorsement of coursescompany.com.


© 2021 coursescompany.com. All rights reserved.
View Sitemap