Mimarlıkta Photoshop 2023




Mimarlıkta Photoshop 2023

(Bu bir A'dan Z'ye Photoshop dersi değildir. Küçük dokunuşlar ile dev sonuçlar doğurmak için pratik yöntemler sunar!)


Mimarlar ve İç Mimarlar için Photoshop

ve kullanıma hazır, ücretsiz ağaç ve insan imajları arşivi


Saatlerdir devam eden mimari renderınız hayalinizdeki gibi etkili ve gerçekçi olmamış fakat tekrar render alacak vaktiniz de yok. Keşke bir program olsa da küçük birkaç dokunuşla çalışmanız istediğiniz etkiye ulaşsa...

Elbette var.


Pek çok Photoshop eğitimi görüyoruz fakat genelde reklamcılar, grafikerler, kartvizit tasarımcıları, fotoğrafçılar için oluyor. Doğrudan MİMARLIK, İÇ MİMARLIK, PEYZAJ MİMARLIĞI için hazırlanmış bir Photoshop eğitimi bulamıyoruz. 


Mimari tasarımlarınızı 3DS Max, AutoCAD, Cinema 4D, SketchUp, Meshmixer, Maya gibi modelleme yazılımlarda yapıyorsunuz ve render almak için de V-Ray, Corona, Lumion, Twinmotion, Unreal Engine, Keyshot, D5 Render gibi yazılımlara başvuruyorsunuz. Yine de ortaya çıkan render içinize sinmiyor. Bir problem olduğunu anlıyorsunuz ama o eksiğin, problemin, göz tırmalayan şeyin adını koyamıyorsunuz. Soluk mu, bulanık mı? Cansız mı, yoksa net mi değil?

Bir mimar olarak ben de aynı yollardan geçtim ve 15 yıllık deneyimimi sizlerle paylaşmak için çeşitli eğitimler veriyorum. Yukarıda bahsettiğim sorun için bazı pratik çözümleri konuşacağız.

Render'larınızda fotoğrafçılık ilkelerine, mimari sunum ilkelerine aykırı ögeler ne ise analizini yapacağız. Problemin tam tespiti için tekniklerimiz var.

Photoshop'un içinde kaybolmanıza gerek olmadan, küçük dokunuşlar ile nasıl etkili mimari sunumlar haline getirebiliriz, bunu konuşacağız.

Hasarlı, kusurlu çıkmış bir render için tekrar 10 saatlik bir render bekleme süresi ile vakit kaybetmeyin. Photoshop sizin yerinize çözsün.

Ve en önemlisi belki Photoshop'un parametreleri ile oynuyorsunuz ama nerede durmanız gerektiği hakkında doğru sezgilere sahip değilsiniz. Yani yaptığınız ayarlar çok mu kaçtı, yetersiz mi kaldı? Etkili bir mimari çalışmanın sahip olması gereken ayarlar nedir, bunu konuşacağız.


Tespitini yaptığım bu konular hakkında dilimizde doyurucu bir eğitimin bulunmadığını fark ettim. Ve meslektaşlarım için yararlı olduğunu düşündüğüm Photoshop'ta Post-Production eğitimini hazırladım.


(Bu kurs yeni ek dersler ile devamlı güncellenmektedir)

***

EĞİTİMLERİMDEN FAYDALANMAK İSTEYEN ÖĞRENCİLER İÇİN TAVSİYELER:


Şunu belirtmek isterim ki bu eğitimler hiç bilmeyen, az bilen ve çok iyi bilen herkese bir şeyler katabilecek şekilde tasarlandı. O yüzden hiçbir meslek grubu ve tecrübe seviyesi için vakit kaybı olmayacaktır. Bu Udemy sayfam A’dan Z’ye bir Tasarım okulu olsun istedim.


Tasarım ve modellemeyi baştan sona öğrenmek için “A'dan Z'ye AutoCAD Eğitimi” ve “3ds Max ile A'dan Z'ye Modelleme” eğitimlerim var.

Tasarımınız hazır, şimdi “V-Ray'de Gerçekçi Material Hazırlamak” eğitimi ile gerçekçi malzemeler hazırlayın, “3ds Max ve V-Ray'de Doğru Işıklandırma” ve “3ds Max + V-Ray + Photoshop ile İç Mimarlık (2022)” ile V-Ray öğrenerek V-Ray’de gerçekçi render’lar alın.

Belki de endüstriyel tasarım yapıyorsunuz; tasarımlarınızı en iyi biçimde nasıl sunacağınızı öğrenmek istemez misiniz? “3ds Max + V-Ray + Photoshop ile Endüstriyel Tasarım” eğitimime göz atınız…

Zamanınız kısıtlı ise sürat canavarı Lumion ile tanışın; “A'dan Z'ye Lumion Eğitimi” yalnızca Türkçenin değil dünyanın en kapsamlı Lumion eğitimidir.

Evet sevgili Mimarlar, “Mimarlıkta Photoshop” eğitimi ile aldığınız render’ı editleyin.

Yeterli olmadı mı? Lumion uygulama eğitimleri ile Lumion tekniğinizi geliştirin;

Mesela Peyzaj Mimarları “LUMION 'da Mimari Render-UYGULAMA” eğitimime göz atabilir.

Animasyon öğrenmek isteyen içinse üç eğitimim var; “3ds Max + Lumion ile Animasyon Uygulaması (Uçurum Evi)”, “3ds Max + Lumion ile Animasyon Uygulaması (Sahil Evi)” ve “3ds Max + Lumion ile Animasyon- ÜCRETSİZ”

Hazırladığınız animasyonları ham haliyle sunamazsınız. Bir video kurgu programı ile müzik vs ekleyerek etkili bir görsel sunum haline getirebilirsiniz. After Effect içinde kaybolmayın, çok daha basit ve pratik bir program için eğitimim var: “A’dan Z’ye Movavi Video Editor”

Ya da belki de "Lumion'da Gerçekçi Material Hazırlamak" eğitimim ile özellikle malzeme konusuna eğilmek istiyorsunuz...

Dış mekân render geliştirmek isteyen Mimarlar “3ds Max + Lumion + Photoshop ile Kış Sahnesi” eğitimime, “3ds Max + Lumion + Photoshop ile Mimarlık” eğitimime göz atabilir.

Hazırladığınız görseller içinize bir türlü sinmiyorsa problemin ne olduğunu birlikte analiz edebileceğimiz “Mimarlıkta Render” ve “Kaliteli Render Almanın Kuralları” eğitimlerime göz atabilirsiniz. Bakalım sunumlarınızdaki problem neymiş…

İç Mimarlar özellikle “3ds Max + Lumion + Photoshop ile İç Mimarlık” ve "3ds Max + Lumion + Photoshop ile İç Mimarlık (2022)" eğitimlerime göz atmalı. Belki iç mekan için V-Ray dışı bir alternatif arıyorsunuzdur.

Harika, elinizde çalışmalarınız ve tecrübeniz var. Öyleyse artık CV ve Portfolyo hazırlamanın zamanı geldi: "CV ve Portfolyo Nasıl Hazırlanır?"

Gördüğünüz gibi hazırlamış olduğumuz eğitim arşivinde tüm tasarım, modelleme, görselleme problemleri için çözümler ve eğitimler bulunuyor.

Photoshop'un Mimarlara, İç Mimarlara, Peyzaj Mimarlarına özel kullanımı ve ÜCRETSİZ DEV ARŞİV

Url: View Details

What you will learn
  • İyi çıkmamış bir render'ı tekrar baştan render beklemeye gerek olmadan tek dokunuşla iyileştirmek
  • Photoshop'un MİMARLIKTA, İÇ MİMARLIKTA, PEYZAJ MİMARLIĞINDA kullanımı
  • Mimari görselleri küçük dokunuşlarla etkili ve gerçekçi hale getirmek

Rating: 4.59459

Level: Beginner Level

Duration: 7 hours

Instructor: Emre Timur


Courses By:   0-9  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 

About US

The display of third-party trademarks and trade names on this site does not necessarily indicate any affiliation or endorsement of coursescompany.com.


© 2021 coursescompany.com. All rights reserved.
View Sitemap