Zelf de boekhouding van je eenmanszaak in handen nemen!




Zelf de boekhouding van je eenmanszaak in handen nemen!

In deze cursus krijg je de basisbegrippen mee van boekhouden voor een eenmanszaak.


We gaan de absolute basis bespreken voor ondernemers die geen tot zeer weinig kennis hebben van boekhouden en op ontdekking willen gaan. Dat kan zijn omdat je zelf je boekhouding in handen wil nemen via een softwaretool als Dexxter of omdat je simpelweg een betere basiskennis wil hebben van boekhouding in de praktijk.

De rode draad doorheen de cursus zijn de eenvoudige begrippen zoals omzet, kosten & winst. Daarna maken we nog het bruggetje naar de personenbelasting en krijg je een woordje uitleg over de sociale bijdragen.

Gedurende de introductie en het middenstuk van de cursus vermijden we bewust het concept btw. De focus ligt éérst bij het opbouwen een praktische kennis van de begrippen omzet, kosten & winst . Richting het einde van de cursus staan we dan stil bij het concept btw, en meer bepaald de verschillen tussen een btw-vrijgestelde ondernemer, een btw-plichtige ondernemer of een niet btw-plichtige ondernemer.

Als afsluiter behandelen we nog een aantal losse concepten die we op aanvraag hebben toegevoegd. We sluiten deze cursusbeschrijving dan ook af met de vraag om elke vorm van feedback door te spelen. Zo kunnen we steeds nieuw videomateriaal toevoegen om de cursus uit te breiden om te beantwoorden aan alle vragen van startende ondernemers. 

De theorie gekoppeld aan de praktijk.

Url: View Details

What you will learn
  • Zelf aan de slag gaan (met Dexxter) om de boekhouding van je eenmanszaak te voeren.
  • Inzicht in hoe een eenmanszaak werkt.
  • Zelf de boekhouding van een eenmanszaak bijhouden.

Rating: 4.3

Level: Beginner Level

Duration: 2 hours

Instructor: Giel Thomas


Courses By:   0-9  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 

About US

The display of third-party trademarks and trade names on this site does not necessarily indicate any affiliation or endorsement of coursescompany.com.


© 2021 coursescompany.com. All rights reserved.
View Sitemap