Tasarım Düşüncesi ve İnovasyon




Tasarım Düşüncesi ve İnovasyon

Günümüzde gelişen teknolojiyle beraber öğrencilerin karmaşık sorunlara yaratıcı yanıt vermelerini sağlayacak beceriler geliştirmelerine ihtiyaç vardır. Bu beceriler birlikte çalışmayı, yaratıcı, analitik ve pratik olarak düşünmeyi içermektedir. Tasarım odaklı düşünme, özünde düşünmenin teorik yapısını uygulamaya dönüştürmektedir. Bu bağlamda tasarım düşüncesi, çözüm üreten, sorgulayan, ürün ortaya koyan bireylerin yetişmesinde bir araç olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu çerçevede tasarım düşüncesi, öğrencilerin yaratıcı güvenlerini geliştirmeye odaklanan bir öğrenme yaklaşımıdır. Tasarım düşüncesi; tasarımcı olmayan kişilerin bile bu düşünce yapısını kullanması için kavramsallaştırılmış, çağdaş anlayış içerisinde problemlerin tasarım yöntemleri ile değerlendirilip sentezlenmesini sağlamakta, tasarım konusunda bilimsel bir arka planı olmayan bireyler için de karmaşık sorunlarını yaratıcı ve yenilikçi yollarla çözmek için bir yöntemdir. Tasarım odaklı düşünme öğrencilerin eleştirel düşünme becerilerini geliştirmelerine yardımcı olabilecek derinlemesine bilişsel süreçleri içerir. Yaygın olarak Stanford Üniversitesi, D-School tarafından önerilen tasarım odaklı düşünme süreci beş birbirine bağlı fazı içerir; anlamak, tanımlamak, çözüm bulmak, prototip geliştirmek ve test etmek.

Bu ders İşletme’den Sanat’a, Mühendislik’ten İletişim’e trans-disipliner bir yaklaşımla öğrencilerin bir yaratıcı düşünme sürecini öğrenerek deneyimlemelerini amaçlamaktadır. Dersin temel varsayımı yaratıcılığın öğrenilebilen bir beceri olmasıdır. Derste yaratıcı düşünmenin tetiklenmesi için kullanılan yöntemler tartışılacak, ve öğrencilerin farklı bağlamlarda original, inovatif, yeni fikirler ortaya koymaları için zemin oluşturulacak. Ders sürecinde öğrenciler sosyal koşullanmaların ötesinde bir çoklu perspektifle yaşamlarında bir çok yaratıcı yol ve seçenek olduğu bilincine varacaklar. Tasarımcı düşüncenin temellerini anlayarak, bu bilgiyi uygulamaya dönüştürebilecekler. Yaratıcı potansiyellerini orijinal fikir üretmek için kullanma yöntemlerini anlayacaklar. Yaratıcı süreçte etkin olan zihinsel ve duygusal faktörleri kavrayacaklar, kendi yaratıcı becerilerini ortaya koyacak teknikleri deneyimleyecekler. İnovatif fikirler geliştirebilecekler, edinecekleri yaratıcı düşünme becerilerini iş hayatlarında ya da özel projelerinde özgüvenle kullanabilecekler. Tasarım düşüncesi süreçlerinin yanı sıra yaratıcılık, inovasyon, sürdürülebilirlik ve teknoloji konularında geniş anlamda bilgi sahibi olacaklar ve dünyadaki son gelişmeleri takip edebilecekler.

Tasarımcı düşüncenin habitatı, temelleri, süreçleri, uygulamaları.

Url: View Details

What you will learn
  • Tasarım Düşüncesi'nin temellerini anlayarak, bu bilgiyi uygulamaya dönüştürebileceklerdir.
  • Yaratıcı süreçte etkin olan zihinsel ve duygusal faktörleri kavrayacaklardır.
  • Kendi yaratıcı becerilerini ortaya koyacak spesifik teknikleri öğrenerek inovatif fikirler geliştireceklerdir.

Rating: 4.7

Level: Intermediate Level

Duration: 4 hours

Instructor: Muhiddin Aslanbay


Courses By:   0-9  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 

About US

The display of third-party trademarks and trade names on this site does not necessarily indicate any affiliation or endorsement of coursescompany.com.


© 2021 coursescompany.com. All rights reserved.
View Sitemap