3ds Max ve V-Ray'de Doğru Işıklandırma




3ds Max ve V-Ray'de Doğru Işıklandırma

En etkili render için ışık, kamera ve obje ilişkisi nasıl olmalı?


Dört ders bir arada:

1-V-Ray'e Giriş

2-Photoshop'ta Editleme

3-Temel Optik

4-Üç Nokta Aydınlatma


Öyle bir konu başlığı düşünün ki bu dört ayrı konuyu keyifli bir biblo render'ı ile bir araya getirsin.


İster bir arkadaşınızın fotoğrafını çekiyor olun, ister bir binanın, ister bir biblonun fotoğrafı olsun fark etmez, ışıklandırmanın ilkeleri tektir. Özellikle sinemada kullanılan bu en temel ışıklandırma tekniği ile ürün, obje, konu en ideal biçimde algılanabilir olur. Bu tekniğe ÜÇ NOKTA IŞIKLANDIRMA(AYDINLATMA) diyoruz ya da genel geçer ismiyle THREE POINT LIGHTING.


Bu tekniği en ideal anlatabileceğimiz ortam olarak da V-Ray'i, dünyanın en çok kullanılan render motorunu ve dünyanın en çok kullanılan modelleme yazılımını, Autodesk 3D Studio Max'i kullandık. Hiç bilmeyenler için iyi bir Render'a giriş dersi olacağı kuşkusuz. Belki burada tanışacağınız V-Ray ile iyi anlaşacak, ilişkinizi derinleştirmek isteyeceksiniz.


Sinemacılar, tasarımcılar, görselleme çalışanlar için bilindik bir kavram olan "Üç Nokta Aydınlatma Tekniği" hakkında özet bir ders. Bu ders sayesinde tasarımlar doğru aydınlatılarak aşırı parlak, aşırı gölgeli, aşırı kontrastlı veya flat gözükmekten kurtulacak. İnce detaylarını işleyerek modellediğiniz çalışmanızı doğru ifade etmek için 10 render göstermeniz gerekmeyecek. Doğru ışık kullanımı ile sunulmuş tek bir görsel yeterli olacak.


Fotoğrafçılıkta ve sinemada doğru ışık kullanımı demek, görmek istediğimiz objeyi doğru görebilmemiz demek. 3D bir dünyayı 2D ekranlarla izliyoruz ve tabii bu bir veri kaybına yol açıyor. Doğru ışıklandırma kuralları ile obje, fondaki karışıklıktan, aşırı ışık veya gölgeden, detayların erimesinden, bulanıklıktan veya renklerinin hasara uğramasından kurtularak kendisini göstermeyi başarır.


Fotoğrafçılıkta ve sinemada yıllardır kullanılan "3 Nokta Aydınlatma Tekniği" sayesinde doğru ışıklandırmayı sağlayabiliyoruz.


Bunun yanında altın oran, renk bilgisi, ışık-gölge ilişkisi, temel optik, V-Ray'de render almak, Photoshop'ta editleme işlerini de konuşuyoruz.


Daha önceki derslerde konuştuğumuz ve burada tekrarladığımız bir konu da güneşin doğru konumlandırılması. Stüdyo ışıkları içine nasıl ki "Key Light" dominasyon etkisine sahipse dış mekan fotoğrafçılığında da güneş aynı etkiye sahip. Evet, güneşimiz dünyamızın "Key Light"ı ve onun doğru kullanımı da aynı ilkelere dayanıyor. Genelde mimari render ve fotoğrafçılıkta yaşanan güneş-kamera-obje açıları problemleri için genel bir formülasyon bu derste. Bu teknikle güneşi sizin çalışmanızın aleyhinde çalışan bir ışık olmaktan, çalışmanıza hizmet eden bir ışık olmaya dönüştüreceğiz.


Siz de çalışmalarınızda ışığı doğru kullanmak istiyorsanız bu ders size göre.


(Kursumuz, yeni derslerle devamlı güncel tutulmaktadır)

***

EĞİTİMLERİMDEN FAYDALANMAK İSTEYEN ÖĞRENCİLER İÇİN TAVSİYELER:


Şunu belirtmek isterim ki bu eğitimler hiç bilmeyen, az bilen ve çok iyi bilen herkese bir şeyler katabilecek şekilde tasarlandı. O yüzden hiçbir meslek grubu ve tecrübe seviyesi için vakit kaybı olmayacaktır. Bu Udemy sayfam A’dan Z’ye bir Tasarım okulu olsun istedim.


Tasarım ve modellemeyi baştan sona öğrenmek için “A'dan Z'ye AutoCAD Eğitimi” ve “3ds Max ile A'dan Z'ye Modelleme” eğitimlerim var.

Tasarımınız hazır, şimdi “V-Ray'de Gerçekçi Material Hazırlamak” eğitimi ile gerçekçi malzemeler hazırlayın, “3ds Max ve V-Ray'de Doğru Işıklandırma” ve “3ds Max + V-Ray + Photoshop ile İç Mimarlık (2022)” ile V-Ray öğrenerek V-Ray’de gerçekçi render’lar alın.

Belki de endüstriyel tasarım yapıyorsunuz; tasarımlarınızı en iyi biçimde nasıl sunacağınızı öğrenmek istemez misiniz? “3ds Max + V-Ray + Photoshop ile Endüstriyel Tasarım” eğitimime göz atınız…

Zamanınız kısıtlı ise sürat canavarı Lumion ile tanışın; “A'dan Z'ye Lumion Eğitimi” yalnızca Türkçenin değil dünyanın en kapsamlı Lumion eğitimidir.

Evet sevgili Mimarlar, “Mimarlıkta Photoshop” eğitimi ile aldığınız render’ı editleyin.

Yeterli olmadı mı? Lumion uygulama eğitimleri ile Lumion tekniğinizi geliştirin;

Mesela Peyzaj Mimarları “LUMION 'da Mimari Render-UYGULAMA” eğitimime göz atabilir.

Animasyon öğrenmek isteyen içinse üç eğitimim var; “3ds Max + Lumion ile Animasyon Uygulaması (Uçurum Evi)”, “3ds Max + Lumion ile Animasyon Uygulaması (Sahil Evi)” ve “3ds Max + Lumion ile Animasyon- ÜCRETSİZ”

Hazırladığınız animasyonları ham haliyle sunamazsınız. Bir video kurgu programı ile müzik vs ekleyerek etkili bir görsel sunum haline getirebilirsiniz. After Effect içinde kaybolmayın, çok daha basit ve pratik bir program için eğitimim var: “A’dan Z’ye Movavi Video Editor”

Ya da belki de "Lumion'da Gerçekçi Material Hazırlamak" eğitimim ile özellikle malzeme konusuna eğilmek istiyorsunuz...

Dış mekân render geliştirmek isteyen Mimarlar “3ds Max + Lumion + Photoshop ile Kış Sahnesi” eğitimime, “3ds Max + Lumion + Photoshop ile Mimarlık” eğitimime göz atabilir.

Hazırladığınız görseller içinize bir türlü sinmiyorsa problemin ne olduğunu birlikte analiz edebileceğimiz “Mimarlıkta Render” ve “Kaliteli Render Almanın Kuralları” eğitimlerime göz atabilirsiniz. Bakalım sunumlarınızdaki problem neymiş…

İç Mimarlar özellikle “3ds Max + Lumion + Photoshop ile İç Mimarlık” ve "3ds Max + Lumion + Photoshop ile İç Mimarlık (2022)" eğitimlerime göz atmalı. Belki iç mekan için V-Ray dışı bir alternatif arıyorsunuzdur.

Harika, elinizde çalışmalarınız ve tecrübeniz var. Öyleyse artık CV ve Portfolyo hazırlamanın zamanı geldi: "CV ve Portfolyo Nasıl Hazırlanır?"

Gördüğünüz gibi hazırlamış olduğumuz eğitim arşivinde tüm tasarım, modelleme, görselleme problemleri için çözümler ve eğitimler bulunuyor.

V-Ray üzerinden IŞIK-KAMERA-OBJE ilişkisi kuralları

Url: View Details

What you will learn
  • V-Ray'e giriş
  • Photoshop'ta basit dokunuşlar
  • V-Ray'de üç nokta aydınlatma tekniği (Three-point lighting)

Rating: 4.8

Level: All Levels

Duration: 7 hours

Instructor: Emre Timur


Courses By:   0-9  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 

About US

The display of third-party trademarks and trade names on this site does not necessarily indicate any affiliation or endorsement of coursescompany.com.


© 2021 coursescompany.com. All rights reserved.
View Sitemap