Finansal Analiz




Finansal Analiz

Firmaların, kredibilitelerini değerlendirirken en yapılan bu çalışma sağlıklı kredi / borç kararı vermemizi sağlar. Ancak, her şeyde olduğu gib uyulması gereken  kuralları, teknik bilgisi ve yorumlama şekli bulunur. Bir kuple bu bilgileri sizlere aktarmaya çalıştım

Finansal analiz, şirketinizin mali tablolarda yer alan bilanço kalemlerinin incelenmesi ile faaliyetlerinizin neticesini, şirketin finansal durumunu, eksik yönlerin nasıl iyileştirileceği, bu eksik yönler için aksiyon planlarının oluşturulduğu, mevcut durum doğrultusunda şirketinizin geleceğini planlamak için yapılan analizdir.

Finansal analizi amacı,

Banka ise; Analizin yapılmasının amacı, kredi ilişkisine gireceği firmanın geri ödeme gücünü ölçmektir. Banka kredi analizlerinde dönen varlıkları ve kısa vadeli borçları arasındaki denge, aktiflerinin yapısı, sermaye yapısı, borçlanma oranları, borç/öz kaynak dengesi önemli analiz kalemlerindendir. Bu analiz kredi talebinde bulunduğunuz banka personeli ve finans yöneticinizin bilgi aktarımıyla yapılır. Finansal analizde banka tarafından sorulan sorulara hakim olmalı ve net cevaplar vermelisiniz.

Yönetim ise; bu analizin yapılmasının amacı yönetim kadrosunun alınan kararlar doğrultusunda istenilen noktaya ulaşılıp ulaşılamadığının tespitidir. Bu analiz neticesinde yönetim kadrosu, faaliyetlerinin başarı veya başarısızlığını ölçer. Alınan kararlar ve verilen hedeflerin gerçekleşip gerçekleşmediğini görür. Çıkan analiz sonucuna göre kararlar alır ve uygular. Yeni stratejiler belirler veya mevcut stratejilerinde güncellemeler yapar.

Yatırımcı ise; bu analizin amacı, bir şirkete ortak olacak kişi veya kurumun yapacağı yatırımın hisse başına düşen karın ölçülmesi ve yatırımın verimliliğini ölçmektir.

Finansal analizini düzenli olarak yapan şirketler; finansal tehditleri önceden tespit eder, faaliyetlerinden kar elde edip edemediğini net bir şekilde görür ve aksiyon planı belirler, masraf kalemlerini detaylı inceleme fırsatı bulur, mali verilerindeki eksiklikleri düzeltmek için yol planı çizer, finansal analiz rasyolarının ne ifade ettiğini bilir ve sektör değerlerine göre karşılaştırma fırsatı bulur.

Oranlar ile Finansal Analiz

Url: View Details

What you will learn
  • Finansal analizde kullanılan oranların tanımını ve içeriğini bilecekler
  • Finansal analizde kullanılan oranları inceleme kurallarını bilecekler
  • Finansal analizde kullanılan oranların etkileşimde olduğu diğer oranları bilecekler

Rating: 4.2

Level: All Levels

Duration: 1 hour

Instructor: M.Erkan YURDER


Courses By:   0-9  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 

About US

The display of third-party trademarks and trade names on this site does not necessarily indicate any affiliation or endorsement of coursescompany.com.


© 2021 coursescompany.com. All rights reserved.
View Sitemap