İç Kontrolün Temelleri




İç Kontrolün Temelleri

Sayın katılımcı adayları,

Uluslararası akreditasyonlara ve geniş tecrübeye sahip iç denetim, risk yönetimi ve iç kontrol profesyoneli olarak global standartlara uygun hazırladığım eğitim programı; temel işletme bilgisine sahip, iç kontrol, iç denetim ve risk yönetimi alanlarına ilgi duyan ve iç kontrole ilişkin temel yetkinlik düzeyine ihtiyaç duyan adaylara yöneliktir.

Eğitim programı kapsamında;

  • İç kontrolün Tanımı ve Temel İlkeleri

  • İç Kontrol Sistemi

  • COSO İç Kontrol Çerçevesi

  • İç Kontrol Araçları, Türleri ve Teknikleri

  • İç Kontrolün Faydaları ve Kısıtları

  • İç Kontrollerin Etkinliği ve Verimliliği

bölümleri aktarılmaktadır. Bölüm içeriği olarak;

- İç kontrol sistemini oluşturan yönetim ve çalışan rolleri, politikalar ve prosedürler, muhasebe, bütçeleme ve raporlama ilkeleri açıklanmaktadır.

- İç kontrol araçları, türleri ve teknikleri kapsamında işlevlerine göre kontroller, anahtar ve ikincil kontroller, manuel ve otomatik kontroller, bilgi teknolojileri kontrolleri üzerinde durulmaktadır.

- İç kontrollerin faydaları ve kısıtları ile kontrollerin etkinliğini etkileyen faktörler irdelenmektedir.

-  Kontrollerin etkinliği ve verimliliği kapsamında kontrol döngüsü yaklaşımı ve kontrol öz değerlendirmesi konuları aktarılmakta olup, kontrollerin geliştirilmesinde ve değerlendirilmesinde önem arz eden hususlara değinilmektedir.

- Uluslararası en yaygın kontrol çerçevesi niteliğindeki COSO İç Kontrol Çerçevesi hedefleri ve bileşenleri aktarılmaktadır.

Eğitim konularının daha rahat kavranabilmesi ve önemli konuların çarpıcı bir şekilde aktarılması amacıyla, sunum dokümanımızda görüleceği üzere, ağırlıkla açıklayıcı görsel anlatıma yer verilmiştir.

Aktarılan bölümlerin sonunda, toplamda 30 test sorusu açıklamalı olarak cevaplanmaktadır. Ayrıca, eğitim sonundaki 20 soruluk deneme testi sayesinde katılımcılar, öğrendikleri bilgileri deneyimleyerek pekiştirebileceklerdir.

Eğitim içeriğinin oluşturulmasında; katılımcılara iç kontrole yönelik olarak temel düzeyde  bilgi, beceri ve yetkinlik kazandırılması, ayrıca eğitim programının katılımcılar açısından verimli ve keyifli geçmesi hedeflenmiştir. 

Katılımcılar, eğitimimiz sonucunda; iç kontrolün tanımı ve temel ilkeleri, iç kontrol sisteminin bileşenleri, iç kontrol türleri ve teknikleri, iç kontrolün etkinliği ve verimliliği, iç kontrolün işletmedeki yeri ve önemine ilişkin temel düzeyde bilgi, beceri ve yetkinlik kazanmış olacaklardır.


20 Test Sorusu&Açıklamalı Cevaplar, 20 Uygulama Sınavı Sorusu&Açıklamalı Cevaplar, COSO İç Kontrol Çerçevesi

Url: View Details

What you will learn
  • 20 Test Sorusu&Açıklamalı Cevaplar
  • 20 Uygulama Sınavı Sorusu&Açıklamalı Cevaplar
  • CIA 1

Rating: 4.75

Level: Beginner Level

Duration: 1 hour

Instructor: Gökhan Pınar, MBA, CIA, CRMA, CFE, COSO, IRCA ISMS IA, Moody's CICC


Courses By:   0-9  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 

About US

The display of third-party trademarks and trade names on this site does not necessarily indicate any affiliation or endorsement of coursescompany.com.


© 2021 coursescompany.com. All rights reserved.
View Sitemap