Katmer poğaça ve Hindistan cevizli kahveli kek




Katmer poğaça ve Hindistan cevizli kahveli kek

Bu kursumuzda katmer poğaçanın nasıl yapıldığı nelere dikkat edilmesi gerektiği ve en önemlisi de hamuru mayalandırırken nasıl yapıldığını gösterdik ve içine çikolata eklerken nasıl eklediğimiz, eğer içi boş olacaksa nasıl katladığımızı gösterdik. Katmer poğaçada bir diğer önemli nokta ise pişirme kısmıdır.Katmer poğaçamızı pişirirken 180°C nin ne altında olacak ne de üstünde. Katmer poğaçayı 180°C'nin altında pişirmeye çalışırsak 35 dakika gibi bir sürede pişmez ve hamur kalır. 180°C'nin üzerinde pişer ise yanma olasılığı yüksektir.

Kekimizde ise ilk önce yumurta akı ve sarıları ayırarak yaparken daha güzel ve daha yumuşak olur ama isterseniz sarı ve akı ayırmayabilirsiniz. Kekimizi isterseniz farklı kalıplarda da pişirebilirsiniz. Kekimizde katı malzemelerimizin hem en son eklendiği hem  de elimizle karıştırmamızın nedeni hem topaklanma olmaması hem de topaklanma var ise topaklanmanın giderilmesi gerektiği için. Kekimiz piştiği zaman ister bıçak ister çatal isterseniz kürdanla kontrol etmelisiniz eğer  çatal, kürdan yada bıçak pürüzsüz ise kekiniz pişmiş olacak ve kekimizi fırından çıkarıp soğumaya almalıyız. Eğer kekiniz hala pişmemiş olursa en fazla 180°C de 10 dakika daha pişirmelisiniz. Son olarak kekimiz ve sosumuz ılık olmalı. Ilık olmasının nedeni kekimiz sosumuzu daha iyi çekecek ve daha güzel olacaktır. Eğer ikisi yada ikisinden biri sıcak olursa istediğimiz tadı alamamış oluruz. Ve kekimizi sos ekledikten hemen sonra buzdolabına konmamalı sosumuz kaskatı olur ve kekin kesilmesi zorlaşır. Kekimiz ve sosumuz oda sıcaklığına geldiğinde isterseniz buzdolabına koymalısınız.

You will be shown how to make coconut coffee cake and katmer pastry.

Url: View Details

What you will learn
  • Katmer poğaça'nın ve hindistan cevzli kahveli kek püf noktaları ve önemli kısımlarını ele alıyor
  • Katmer poğaça ve hindistan cevizli kahveli kek en fazla 1 saati alıyor ve uygun bütçeli.
  • Bu kursun önemli kısımlarına dikkat edildiği zaman en az riskle ürünü çıkartılır

Rating: 0

Level: All Levels

Duration: 35 mins

Instructor: Özge erturhan


Courses By:   0-9  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 

About US

The display of third-party trademarks and trade names on this site does not necessarily indicate any affiliation or endorsement of coursescompany.com.


© 2021 coursescompany.com. All rights reserved.
View Sitemap