0'dan ileri seviye OpenRocket ve TEKNOFEST için tasarımlar




0'dan ileri seviye OpenRocket ve TEKNOFEST için tasarımlar

Openrocket,yapmak istediğimiz tasarımları üretime geçmeden önce bilgisayar ortamında oluşturmamızı sağlayan açık kaynak kodlu bir tasarım ve analiz programdır. Ayrıca bu program ile yaptığımız roket tasarımlarının uçuş boyunca nasıl davrandığını görebilmekte, gerekli grafikleri elde edebilmekte ve bu grafiklerden elde ettiğimiz değerler ile roketimizin uçuş bilgileri hakkında yorumlar yapabilmekteyiz. Program, elde ettiğimiz verilere göre roketimizin değişmesi gereken parçalarını program üzerinde değiştirerek üretime hazır hale getirmekte büyük bir rol oynamaktadır bu da zamandan büyük bir tasarruf kazanmamızı sağlar.Bununla birlikte program içerisinde farklı motor tipleri mevcuttur.Bu sayede farklı motor tipleri kullanarak roketimiz için farklı sonuçlar elde edebilir ve roketimiz için en uygun motor seçimini yapabiliriz.Ayrıca tasarladığımız roketi atış yapılıcak alanın coğrafi bilgilerine göre simüle edip roketimizin yükseklik,hız,ivme ve birçok uçuş bilgisi gibi değerlerini hesaplayabilmekteyiz.Bu hesaplamlar sayesinde roketimizin üretimini tamamlamış ve atış yapmış gibi uçuş verilerini elde edebilmekte ve tasarım sürecinde ,malzeme üretimi sırasında, istenilen uçuş değerlerinde hata payını 0’a en yakın değere indirebilmekteyiz. Bu program sayesinde kusursuz ve istediğimiz şartlara uygun bir roket tasarımı yapabilmekteyiz.

Bu program model roketcilikle ilgilenen veya TEKNOFEST gibi yarışmalara katılmak isteyen arkadaşlar için bilinmesi gereken bir programdır. Bu yüzden bu kursta bir roketin tasarım prensiplerini, roketimizin istenilen uçuş değerlerine nasıl ulaşabileceğine ve programın hangi mantıkla çalıştığını pek çok örnek ile açıkladım.


Model roketcilik,TEKNOFEST yarışmalarına yönelik roket tasarım örnekleri ve tasarım prensipleri

Url: View Details

What you will learn
  • Aklınızdaki tasarımları OpenRocket ile ekrana dökebileceksiniz.
  • Yaptığınız tasarımın simülasyon sonuçlarını görüp yorum yapabiliceksiniz.
  • Simülasyon sonuçlarına göre roketinizin hangi bölümlerinde değişiklikler yapmanız gerektiğine kendiniz karar verebiliceksiniz.

Rating: 4.7

Level: All Levels

Duration: 3 hours

Instructor: Erhan Tok


Courses By:   0-9  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 

About US

The display of third-party trademarks and trade names on this site does not necessarily indicate any affiliation or endorsement of coursescompany.com.


© 2021 coursescompany.com. All rights reserved.
View Sitemap