Karakalem Çizim Tekniği İle Hayvan Figürü ve Anatomisi




Karakalem Çizim Tekniği İle Hayvan Figürü ve Anatomisi

Merhaba..

     Hayvanlar her zaman insanlara arkadaş olmuştur. Çok iyi dostluklarının yanı sıra bir çok sanat eserine de konu olarak karşımıza çıkar.

Bu eğitimde akademik kurallar ile hayvan çizimlerine hakim olacaksınız. Hayvanların portresinin nasıl çizildiğini, oran orantı konusunu çizime nasıl yansıttığımızı, farklı deri dokularına sahip hayvanların bu dokularının nasıl ayarladığımızı, sıfırdan orantılı bir şekilde kağıda nasıl aktardığımızı göreceksiniz. Fotoğraftan birebir ölçüleri ile kağıda aktarmak istediğimizde bir çizimi hangi aşamalardan geçmemiz gerektiğini göreceksiniz. Akademik kurallar ile ışık gölgeyi anlatırken, ışığı hangi yönden almamız gerektiğini, düşen gölgesinin ne tarafa doğru gideceğini, şişkin ve çukurda kalan yerleri nasıl ayarlamamız gerektiğini, tüylü bir dokusu olan hayvanların dokusunun nasıl çizilmesi gerektiğini, prizmatik taslaklar ile ilerleyip, bu prizmaları nasıl anatomik çizimlere çevirdiğimizi, blok blok tonlama ile nasıl yüzeylerin ayrıldığını, blok tonlama tekniği ile ışık gölgede nasıl zaman kazanıldığını, ışık almayan yerlere hangi değerde ton atılması gerektiğini ve çizimin nasıl ön plana çıkarılması gerektiğini, çizgi değerlerinin ışık kaynağının yönüne ve uzaklığına göre nasıl değişiklik gösterdiğini öğreneceksiniz. Simetrik bir şey çizilmesi gerektiğinde simetri çizgisinin önemi ve nerelerde nasıl kullanılması gerektiğini, perspektif kurallarının organik bir çizim yaparken nasıl kullanıldığını, birbirinin tekrarı olan cisimlerde aynalamanın nasıl yıpılması gerektiğini öğrenmiş olacaksınız. Kursun sonunda akademik ışık gölgeye, prizmatik taslaklardan ilerletip nasıl detaylandırılması gerektiğine, blok tonlama ile nasıl zaman kazanıldığına ve nasıl doğru çizim elde edildiğine hakim olacaksınız. Eğitimin sonunda bazı hayvan örneklerinin üzerinden karakalemin genel mantığını ve  bütün hayvanların çizim tekniğini öğreneceksiniz.

karakalem hayvan çizimi, hayvan anatomisi, resim kursu, sanat kursu, figür kursu, hayvan portresi, güzel sanatlar kursu

Url: View Details

What you will learn
  • Hayvan portrelerinin çizimini
  • Hayvan anatomisini
  • Tonlamayı

Rating: 5

Level: All Levels

Duration: 2.5 hours

Instructor: Yasin YILDIZ


Courses By:   0-9  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 

About US

The display of third-party trademarks and trade names on this site does not necessarily indicate any affiliation or endorsement of coursescompany.com.


© 2021 coursescompany.com. All rights reserved.
View Sitemap