Ableton ile Trap Müzik Prodüksiyonu 2021




Ableton ile Trap Müzik Prodüksiyonu 2021

Herkese Merhaba,
Bizler Aytun ve Mustafa Sarıoğlu.

Bu kursta sizlere Ableton programı üzerinden, en baştan başlayarak ve örnek bir radyo hit parçası ile trap beat yapımını anlatıyoruz.

Derslerin ve içeriğin genel akışı stüdyodaki gerçek çalışma şeklimizdedir. Yani okuldaki bir ders gibi basma kalıplarla ve sıkıcı düz metinlerle değil, kendimiz ne yapıyorsak onun aynısını yaparak ve yansıtmaya çalışarak daha samimi ve gerçekçi bir içerik yaratmaya çalıştık.

Kursun içeriğinde Ableton programının prodüksiyon aşamalarını kademeli olarak işliyoruz; midi enstruman, davul, bass, perküsyon ve sample kullanımları. Mix araçları ve mastering için kullanılabilecek ön araçlar vb. Böylece Ableton'un temel kullanım sistemini de görüyor ve öğreniyor olacaksınız. Kullandığımız 1-2 ek plug-in hariç her şey Ableton'un kendi stok plug-in'lerindendir. Böylece yazılıma sahip olanlar bizim yaptıklarımız hemen hemen aynısını yapabilecekler.

İlk kulvarda referans parça seçimi, parçanın iskeletini oluşturma, nota yazımı (ana melodi, padler, fx), davul, perküsyon ve bass yazımı, aranje konuları işlendikten sonraki bölümde genel duyumu iyileştirme, kaba mix, ses tasarımı (katmanlama) ve sonrasında parçanın ana mix'ini işliyoruz. Belirtmek isteriz ki bu başlı başına bir mix içeriği gibi algılanmasın, burdaki amaç kendi yaptığımız projenin genel dengesini sağlamak ve masteringe hazır hale getirmektir. Kurs içeriğinin önceliği müziği üretmek üzerinedir. Ve en sonunda da mastering'e hazırlık aşaması var.

Yaptığımız bu beat'in Ableton dosyalarını da tamamen erişiminiz olacak. Bu şekilde siz de bizim yaptığımız kalıbı birebir kendi bilgisayarınızda öğrenip, gözlemleyebileceksiniz.

Referans parça ile en baştan.

Url: View Details

What you will learn
  • Ableton ile baştan sona bir "TRAP" şarkının yapımı
  • Müzik prodüksiyonu için gerekli yazılım öğeleri (Ableton, Pratik Nota Yazımı)
  • Aranje (Davul, Bas, Ana Melodi, Akor, Perküsyon, FX)

Rating: 4.2

Level: All Levels

Duration: 2 hours

Instructor: Beats 167


Courses By:   0-9  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 

About US

The display of third-party trademarks and trade names on this site does not necessarily indicate any affiliation or endorsement of coursescompany.com.


© 2021 coursescompany.com. All rights reserved.
View Sitemap