3ds Max + Lumion + Photoshop ile İç Mimarlık




3ds Max + Lumion + Photoshop ile İç Mimarlık

DAR TESLİM SÜRESİ OLAN, ACELESİ OLAN İÇ MİMARLAR İÇİN BİR KURS!


SketchUp veya 3DS Max yazılımlarında projenizi modelliyor, yüzlerce hazır objeyi ve malzemeyi internette arayarak vakit harcıyor, bu objelerle yavaşlamış olan sahneniz V-Ray tarafından saatler boyu render ediliyor ve üstelik maalesef ortaya çıkan şey içinize sinmiyor... 15 Yıllık bir mimar olarak benim daha iyi bir fikrim var: LUMION kullanın.


1-Çok daha hızlı bir arayüzü vardır ve eski bilgisayarlara göre kendisini otomatik olarak kolaylaştırır.

2-İçerisinde ücretsiz yüzlerce insan-hayvan modeli vardır, üstelik animasyonlu!

3-İçerisinde ücretsiz yüzlerce ağaç, çalı, çim modeli vardır, üstelik animasyonlu! Yani devamlı salınan, hışırdayan yapraklar...

4-İçerisinde ücretsiz yüzlerce iç mekan hazır obje vardır, üstelik malzemelerini arama bulma derdi yok. Hazır malzemeli, renk seçenekli hazır objeler sizi bekler.

5-Trafik lambası, otomobil, bisiklet, bina, villa, yol işareti, bayrak... gibi objeler de yine ücretsiz, yine renk seçenekleri ile, yine hazır malzemeli bir şekilde sahneyi ağırlaştırmadan konur.

6-Dev bir hazır malzeme kütüphanesi vardır. Yansıma, bump, geçirgenlik, eskime ayarları hazır yapılmış malzemeler düşünün...

7-Işık ayarları için kuantum fiziği bilmeniz gerekmez. Render ayarlarının içinde kaybolmazsınız, hazır ayarları vardır ve bir çocuk bile kullanır.

8-Render saatler içinde değil, saniyeler içinde biter ve üstelik sürpriz de olmaz çünkü final sahneyi en baştan sizin yerinize Lumion tahmin eder.

9-En önemlisi de tasarımcılar V-Ray'in işini bitirmesini beklerken Lumion sizin yaratıcı fikirlerinizi bekler. Sizi bekleyen bir programı öğrenmek istemez misiniz? 


Aceleniz varsa doğru yerdesiniz!


Kendisine ayrılan süreyi modelleme ve tasarım için kullanmak isteyen, hızlı ve pratik render almak isteyen iç mimarlar, mimarlar, tasarımcılar, bu ders sizin için. Bitmeyen final render süreleri sizi bıktırmışsa Lumion'un hızıyla tanışın!


3D Studio Max,  SketchUp, Cinema 4D gibi programlarda bir şekilde modelleme yapabiliyor ama hızlı ve kaliteli render almak ile ilgili problemler yaşıyorsanız gelin, çalışalım.


Ham bir modelden başlayarak malzemeler, ışıklar, efektler nasıl ayarlanır, insan, ağaç gibi objeler nasıl yerleştirilmelidir, kusursuz render almak için ne gibi detaylara dikkat etmek gerekir, hepsi tek derste!


Belirli bir düzeyde render alabiliyor ama çalışmanızın ne gibi sorunlara sahip olduğunu bir türlü kestiremiyorsanız, kaliteli bir görselin sahip olması gereken temel kriterleri konuşacağız.


A'DAN Z'YE LUMION EĞİTİMİ isimli kursumuzda teorik olarak tüm programı sıfırdan konuştuk. Bu derste bir örnek uygulama iç mekan projesi üzerinden gidiyoruz. Bakalım, bir iç mekan render alırken ne gibi sorunlarla karşılaşıyoruz? Böylece anlatılanlar teorik seviyede kalmayacak, örnekler ve uygulamalar ile pekişmiş olacak.


Lumion kullanarak etkili görseller hazırlayabilirsiniz. Bu dersin size bir şeyler katması için temel düzeyde 3D bilmeniz yeterli. Hazırlanmış modellerin Lumion için uygun hale getirilmesinden başlayarak ağaç, insan, manzara, peyzaj ögeleri ekleyeceğiz, kaliteli bir render için kritik ayarları yapacağız ve Photoshop'ta son rötuşları yaparak çalışmamızı tamamlamış olacağız.


Daha derin bir Photshop eğitimi için MİMARLIKTA PHOTOSHOP isimli dersimize göz atabilirsiniz.


Mimar, Yazar ve yirmi yıllık sinefil olarak estetik, görsellik, tasarım tecrübelerimi bu işin heveslisi ile paylaşmaya karar verdiğimden beri mimarlara, sinemacılara, fotoğrafçılara görselleme dersleri veriyorum.


Tüm bu kursu anlayarak tamamlamış olan bir öğrenci konuya hakim olacak, CV'sine güvenle istediği notu düşebilecek.


Ders, üç ayrı program üzerinden yürüyecek ama bunları öğrencinin bilmesi şart değil. Yani bu ders sadece bir Lumion render dersi olmanın dışında 3D Studio Max ve Photoshop ile dirsek temasını da bünyesinde barındırıyor. Bir kursta üç programı konuşmuş oluyoruz.


İşi uzmanına bırakın...


Soru ve görüşlerinizi dikkatle dinliyor olacağım.


*Bu kurstan faydalanabilmeniz için içerisinde Lumion 9 ve üstü bir sürüm yüklü bir bilgisayar yeterlidir.

***

Meslek yaşantım ve meslektaşlarımla geçirdiğim uzun zamanlar bana iyi bir eğitimin sahip olması gerekenler hakkında çok fikir verdi. Ben de şu sayacağım ilkeleri dikkate alarak eğitimler hazırladım.


1-Artık hız ve acele çağındayız. Kimsenin uzun bir eğitime de yavaş programlara da ihtiyacı yok. İnsanlara en değerli şeyi kazandırmak istiyorum: Zaman!


2-Eğitmenlerin bilgi şovu yaptığı kurslar gördüm. Oysa öğrencinin ihtiyacı bu değil; sadece pratik, kullanışlı, hap bilgiler.


3-Sorulara derhal cevap vermeye çalışıyorum. Altı ay sonra verilen bir cevabın sorusunu bile hatırlayamıyor öğrenci.


4-Sıkılmayı bilmeyen kişi sıkılanı da anlamaz; bir eğitmenin çok bilgili olmasından çok, sıkıcı olmaması, dikkati diri tutabilmesi beklenir. Bunu sağlamaya çalıştım çünkü kendim de hep aceleci bir öğrenci oldum.


5-Udemy'de pek çok kurs var fakat doğrudan mimarları, iç mimarları, peyzaj mimarlarını hedef alan kurslar bir hayli az. Ben de bu konu üzerine yoğunlaşarak eğitimlerimi meslektaşlarımın faydalanabileceği bir formatta hazırladım.


6-Bazı kurslar gördüm, zamanında belki fırtına gibi esmiş fakat artık eskide kalmış. Bu çağda bir şeyler o kadar hızlı eskiyor ki üç yıl önce son kullanım tarihi geçmiş bir kurs kimseye bir şey kazandırmaz. Ben size bugünü, bu çağı, şimdiyi vaat ediyorum!

***

EĞİTİMLERİMDEN FAYDALANMAK İSTEYEN ÖĞRENCİLER İÇİN TAVSİYELER:


Şunu belirtmek isterim ki bu eğitimler hiç bilmeyen, az bilen ve çok iyi bilen herkese bir şeyler katabilecek şekilde tasarlandı. O yüzden hiçbir meslek grubu ve tecrübe seviyesi için vakit kaybı olmayacaktır. Bu Udemy sayfam A’dan Z’ye bir Tasarım okulu olsun istedim.


Tasarım ve modellemeyi baştan sona öğrenmek için “A'dan Z'ye AutoCAD Eğitimi” ve “3ds Max ile A'dan Z'ye Modelleme” eğitimlerim var.

Tasarımınız hazır, şimdi “V-Ray'de Gerçekçi Material Hazırlamak” eğitimi ile gerçekçi malzemeler hazırlayın, “3ds Max ve V-Ray'de Doğru Işıklandırma” ve “3ds Max + V-Ray + Photoshop ile İç Mimarlık (2022)” ile V-Ray öğrenerek V-Ray’de gerçekçi render’lar alın.

Belki de endüstriyel tasarım yapıyorsunuz; tasarımlarınızı en iyi biçimde nasıl sunacağınızı öğrenmek istemez misiniz? “3ds Max + V-Ray + Photoshop ile Endüstriyel Tasarım” eğitimime göz atınız…

Zamanınız kısıtlı ise sürat canavarı Lumion ile tanışın; “A'dan Z'ye Lumion Eğitimi” yalnızca Türkçenin değil dünyanın en kapsamlı Lumion eğitimidir.

Evet sevgili Mimarlar, “Mimarlıkta Photoshop” eğitimi ile aldığınız render’ı editleyin.

Yeterli olmadı mı? Lumion uygulama eğitimleri ile Lumion tekniğinizi geliştirin;

Mesela Peyzaj Mimarları “LUMION 'da Mimari Render-UYGULAMA” eğitimime göz atabilir.

Animasyon öğrenmek isteyen içinse üç eğitimim var; “3ds Max + Lumion ile Animasyon Uygulaması (Uçurum Evi)”, “3ds Max + Lumion ile Animasyon Uygulaması (Sahil Evi)” ve “3ds Max + Lumion ile Animasyon- ÜCRETSİZ”

Hazırladığınız animasyonları ham haliyle sunamazsınız. Bir video kurgu programı ile müzik vs ekleyerek etkili bir görsel sunum haline getirebilirsiniz. After Effect içinde kaybolmayın, çok daha basit ve pratik bir program için eğitimim var: “A’dan Z’ye Movavi Video Editor”

Ya da belki de "Lumion'da Gerçekçi Material Hazırlamak" eğitimim ile özellikle malzeme konusuna eğilmek istiyorsunuz...

Dış mekân render geliştirmek isteyen Mimarlar “3ds Max + Lumion + Photoshop ile Kış Sahnesi” eğitimime, “3ds Max + Lumion + Photoshop ile Mimarlık” eğitimime göz atabilir.

Hazırladığınız görseller içinize bir türlü sinmiyorsa problemin ne olduğunu birlikte analiz edebileceğimiz “Mimarlıkta Render” ve “Kaliteli Render Almanın Kuralları” eğitimlerime göz atabilirsiniz. Bakalım sunumlarınızdaki problem neymiş…

İç Mimarlar özellikle “3ds Max + Lumion + Photoshop ile İç Mimarlık” ve "3ds Max + Lumion + Photoshop ile İç Mimarlık (2022)" eğitimlerime göz atmalı. Belki iç mekan için V-Ray dışı bir alternatif arıyorsunuzdur.

Harika, elinizde çalışmalarınız ve tecrübeniz var. Öyleyse artık CV ve Portfolyo hazırlamanın zamanı geldi: "CV ve Portfolyo Nasıl Hazırlanır?"

Gördüğünüz gibi hazırlamış olduğumuz eğitim arşivinde tüm tasarım, modelleme, görselleme problemleri için çözümler ve eğitimler bulunuyor.

Mimarlar, İç Mimarlar, Dekoratörler için; Hızlı ve Gerçekçi görseller yaratmak-UYGULAMA

Url: View Details

What you will learn
  • Hayran bırakıcı iç mekan görsellerinin sırları
  • Pratik render ayarları
  • LUMION 'da V-RAY kalitesinde render almak

Rating: 4.85

Level: All Levels

Duration: 8 hours

Instructor: Emre Timur


Courses By:   0-9  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 

About US

The display of third-party trademarks and trade names on this site does not necessarily indicate any affiliation or endorsement of coursescompany.com.


© 2021 coursescompany.com. All rights reserved.
View Sitemap