YDS/ YÖKDİL/ YDT/ Academic Vocabulary Kelime Testleri




YDS/ YÖKDİL/ YDT/ Academic Vocabulary Kelime Testleri

YDS/ YÖKDİL/ YDT/ Academic Vocabulary Kelime Testleri


ÖSYM (Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi), dil tazminatı almak isteyen kamu çalışanlarının ya da lisansüstü eğitim veya akademik kadro başvurularında bulunacak adayların, veya üniversitede dil bölümü okuyacak öğrencilerin  yabancı dil yeterliliklerini tespit etmek amacıyla bir çok yabancı dil sınavı düzenlemektedir.  Bu sınavda adayların puanlarının üzerinde ise kuşkusuz genel İngilizce bilgilerinin etkisi bulunmakla birlikte, İngilizce kelime bilgilerinin de yabancı dil sınavlarındaki başarılarına önemli derecede katkısı olmaktadır. Bundan dolayı da adaylar YDS kelimeleri adı altında sınava yönelik İngilizce kelimelere bolca çalışmaktadırlar.


Türkiye 15. olarak girdiğim Boğaziçi Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümünü onur öğrencisi olarak tamamladım. Lisans eğitimimin ardından Bahçeşehir Üniversitesi İngiliz Dili Eğitimi bölümünden yüksek lisans derecemi aldım. Doktora eğitimime eğitim alanında devam etmekteyim. Üniversitede öğretim elemanı olarak çalışmaktayım. Çalışmalarımda ikinci dil edinimi, program geliştirme ve değerlendirme, öğretmen eğitimi gibi alanlara yoğunlaşmaktayım. Bir şeyler anlatmaya, öğretmeye aşığım!

Yabancı Dil sınavında Türkiye derecesi yapmış bir İngiliz dili eğitmeni olarak size sınavlarda başarı getirecek kelimelerden oluşan sorular hazırladım.

Lütfen soruları özenle çözün.

Bilmediğiniz kelimlerin Türkçe anlamına bakıp geçmeyin!

Sözcükleri İngilizce-İngilizce sözlükte araştırın.

Kullanımlarını dikkat inceleyin.

Kelimenin diğer formalarını inceleyin (isim-sıfat-zarf-fiil), böylece bir taşla birçok kuş vurmuş olursunuz!



Not: Okuma çalışması yapmayı unutmayın! Yabancı dil sınavlarına yönelik kelime çalışmalarını okuma pratikleriyle desteklemek adayların sınavdan çok daha iyi sonuçlarla ayrılabilmesine yardımcı olmaktadır. Çünkü İngilizce kelimeleri öğrenmenin yanında bunların cümlelerde ne ve nasıl şekilde yer aldıklarını görmek önemlidir.

Vocabulary

Url: View Details

What you will learn
  • YDS/ YÖKDİL/ YDT Kelime Testleri

Rating: 4.83333

Level: All Levels

Duration: 300 questions

Instructor: Kübra ERDOĞAN


Courses By:   0-9  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 

About US

The display of third-party trademarks and trade names on this site does not necessarily indicate any affiliation or endorsement of coursescompany.com.


© 2021 coursescompany.com. All rights reserved.
View Sitemap