UI és webdesign




UI és webdesign

A digitális termékek ott vannak mindenhol. Amikor streamelve nézünk filmeket, ha beülünk az autónkba de akkor is ha online vesszük meg a buszjegyet. A felhasználói felületek tervezésének nagyon kötött szabályai vannak, amiket tudnunk kell felülírni. Ebben a kurzusban segítek megérteni a felhasználót és könnyen használható felületeket tervezni.


Mit tanulhatsz a kurzuson?

A kurzus nagy hangsúlyt fektet az UI tervezés elméleti alapjaira. Ezekből ismerhető meg a teljes folyamat, ami egy profi designert jellemez. Megismerheted azokat a szabályokat és trükköket, amik segítségével szintet léphetsz UI vagy webdesignerként.


1. Mi az a UI?

Ismerd meg a felhasználói felületek széles skáláját és azt, hogy mi a különbség a UI és UX között. Hol húzódik a határ a látvány és az élmény között?


2. Heurisztikus elemzés

A digitális termékek mint a weboldalak vagy mobilappok szigorú szabályok mentén jönnek létre hiszen funkciójuk van, amiket be kell tölteni. Ismerd meg ezeket a szabályokat, amiket heurisztikáknak hívunk!


3. A weboldal keretei

A header és a footer. Más-más funkcióval ellátott területek. Tanuld meg, hogyan kell olyan navigációt tervezni, amire ösztönösen ráérez a felhasználó!


4. Interakciók

Gombok, checkboxok, beviteli mezők… rengeteg dolog van amire kattinthatunk de nem mindegy mikor melyiket használjuk. Ismerd meg ezek funkcióját és a használatuk szabályait!


5. Első lépések

Az első lépésekben megismerheted a wireframezést vagy éppen az atomic design módszertant, de a perszóna alkotás is része az anyag. Fedezd fel azokat a feladatokat, amik megelőzik a tervezést és jobb designerré tesznek.


6. Responsive tervezés

A reszponzív tervezés sok designert megijeszt, pedig ha tisztában vagy az alapjaival, akkor játszótérré válik a gridsystem. Ismerd meg a játékszabályokat és tervezz bármilyen képernyőre!


7. Átadás

Egy UI designer munkája az is, hogy a fejlesztők számára értelmezhető anyagot adjon át. Tanuld meg, hogyan kell a fejlesztők keze alá dolgozni!


Tervezzünk weboldal és mobilappot!

A kurzus gyakorlati részeiben végig kísérheted, egy weboldal és egy mobil app tervezésének a lépéseit. A weboldal tervezés nem a Figma megnyitásával kezdődik éppen ezért bemutatom az előzetes munkákat is, amiknek a segítségével profi grafikussá válhatsz.


1. Perszóna alkotás

A kurzuson megtanulhatod, hogyan kell célcsoportnak megfelelően tervezni. Ismerd meg a módszert, hogy megismerhesd a felhasználót.


2. Sitemap tervezés

Egy oldal struktúráját összerakni nem könnyű feladat, Tudd meg, hogyan kell felhasználóbarát módon felosztani a funkciókat és az információkat.


3. Wireframezés

A wireframe szerinted is csak a weboldal fekete-fehérben? Akkor ideje jobban csinálni és megtanulni, mikor van szükség rá és, hogyan kell csinálni.


4. Landing oldalak

A landing oldalak az online marketing fontos eszközei. Tanuld meg, hogyan kell végig vinni a felhasználót úgy az információkon, hogy vásárlóvá váljon.


5. Mobil adaptáció

Az a weboldal, ami nem használható mobilon az nem létezik. Ismerd meg a szabályokat és a trükköket, hogyan kell mobilon is teljes élményt nyújtani.


6. Interaktív elemek

A felhasználónak ösztönösen tudnia kell mire kattintson. Ismerd meg a felhasználói gondolkodást, hogy miért kattintanak oda ahova és tanuld meg irányítani.


Kiknek szól?

A kurzust olyanoknak készítettem, akik vagy az iskolai rendszerben vagy autodidakta módon már megtanulták a grafikai alapjait és szeretnék a tudásukat elmélyíteni és szintet lépni a UI és webdesign világában.


Neked szól ha tisztában vagy a grafikai tervezés alapjaival és ismersz valamilyen UI tervezésre alkalmas szoftvert (Figma, Sketch, XD …)


Nem való...

  • azoknak, akik még sosem kerültek kapcsolatba a grafikai tervezéssel

  • azoknak a vállalkozóknak, akik saját maguk szeretnék elkészíteni a weboldalukat

  • azoknak, akiknek még a szoftvert is meg kell tanulni használni


A digitális terméktervezés szabályai és trükkjei

Url: View Details

What you will learn
  • Wireframezés
  • Perszóna alkotás
  • Heurisztikus elemzés

Rating: 4.95

Level: Intermediate Level

Duration: 3.5 hours

Instructor: Matyas Szabo


Courses By:   0-9  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 

About US

The display of third-party trademarks and trade names on this site does not necessarily indicate any affiliation or endorsement of coursescompany.com.


© 2021 coursescompany.com. All rights reserved.
View Sitemap