Logó- és arculattervezés




Logó- és arculattervezés

A logó- és arculattervezés a legkedveltebb műfaj a fiatal grafikusok körében. A kurzusban megtanítom neked, hogyan kell logó helyett brandet tervezni, hogyan értheted meg minél jobban az ügyfelet és hogyan kell személyiséget adni egy márkának. A cél az, hogy egy üzenetet, egy érzést, egy filozófiát közvetítsünk minden kis darabján a márkának.


Mit tanulhatsz a kurzuson?

A kurzus nagy hangsúlyt fektet az arculattervezés elméleti alapjaira. Ezekből ismerhető meg  a teljes folyamat, ami egy profi grafikust jellemez. Megismerheted azokat a szabályokat és trükköket, amik segítségével szintet léphetsz logótervezőként.


1. Márkaszemélyiségek

Az adott márka személyiségének kialakítása vagy felfedezése a branding folyamat első lépése, amit nem lehet megspórolni. Ebből következik minden további grafikai munka: a színek, a formák, a betűtípusok kiválasztása. Tudd meg, hogyan kell személyiséget adni egy márkának!


2. A brand elemei

Arculattervezőként tudnod kell, hogy milyen elemeket kell meghatároznod, hogy minden szempontból egységben maradjon a márka. Ismerd meg ezeket az összetevőket és tervezz erős arculatokat.


3. Mi az a brief?

Nem elég hallgatni az ügyfelet meg is kell érteni. Mi a motivációja? Miért akarja azt amit? Mi a célja? Tanuld meg hogyan kell kiszedni az ügyfélből azt amire vágyik!


4. Hogyan kutassunk

Az inspiráció bárhonnan jöhet de nincs mindig idő megvárni. Adok néhány támpontot, hogyan találhatod meg a leghamarabb azokat a forrásokat, amik segítik az alkotást.


5. A logótervezés

A logótervezés elsőre nagyon szabad műfajnak tűnhet és valójában nincs is sok szabály, de ami van, azokat nagyon szigorúan be kell tartani. Ismerd meg ezeket a szabályokat és a végén lehet, hogy megtanulod áthágni is őket.


6. Tippek logótervezéshez

Ha tisztában vagy a logótervezés alapjaival, akkor most megismerhetsz néhány módszert, amivel szintet léphetsz. Tervezz jól működő és látványos logókat mostantól!


7. Az arculat

Vajon mitől lesz egységes egy arculat? Ebben a részben erre keressük a választ. Tudd meg mi kell ahhoz, hogy a névjegytől elkezdve a legszerteágazóbb felületekig mindenki felismerje, hogy melyik márkát látja!


8. Dinamikus logók (ingyen)

A perszonalizálás a marketingfolyamatokba is betört. Ismerd meg, hogyan lehet az arculattervezésbe is beleépíteni! Készíts olyan logókat, amik személyreszabhatók de mégis egységesek!


9. Átadás

Ugye nem csak átküldöd PDF-ben? Ismerd meg, hogyan érdemes átadni, a fájlokat és a kész grafikákat az ügyfélnek?


10. Brandbook

Az arculati kézikönyv minőségi sok esetben egy márka további vizualitását is meghatározhatja. Ha nem vagyunk elég részletesek és pontosak, akkor nem követhetőek az instrukcióink. Tanuld meg, hogyan kell összerakni egy brandbookot!


Tervezzünk arculatot!

A kurzus gyakorlati részeiben végig kísérheted, hogyan épül fele egy arculat a logótervezéstől egészen az arculati-kézikönyvig. Megtanulhatod, hogyan kell dolgozni az arányokkal vagy éppen azt, hogy kell megfelelően prezentálni a terveid.


1. Logótervezés

Kísérd végig egy logó tervezésének a folyamatát az ötleteléstől az utolsó simításokig.


2. Ikontervezés

Egységes ikonszettet építeni nem könnyű. Ismerd meg a trükköket, amivel sikerülhet.


3. Plakátok, hirdetések

A hirdetési felületek nagyon különbözőek ezért olyan rendszert kell kialakítani, ami alkalmazkodik ezekhez.


4. Brandbook

Nem csak elméletben ismerheted meg a brandbook tervezés titkai.


5. Social media

A social média fontos része a brandnek. Tanuld meg, hogyan kell többek között poszt-sablonokat tervezni!


6. Stylescape

Ismerd meg a stylescape módszert. Mutasd meg a logóidban rejlő lehetőségeket és növeld a bevételeid.


Kiknek szól?

A kurzust olyanoknak készítettem, akik vagy az iskolai rendszerben vagy autodidakta módon már megtanulták a grafikai alapjait és szeretnék a tudásukat elmélyíteni és szintet lépni az arculattervezésben.


Neked szól ha készítettél már logókat de nem érzed magad profinak. Tisztában vagy a grafikai tervezés alapjaival és ismersz valamilyen vektoros szoftver


Nem való...

  • azoknak, akik még sosem kerültek kapcsolatba a grafikai tervezéssel

  • azoknak a vállalkozóknak, akik saját maguk szeretnék elkészíteni a logóikat

  • azoknak, akiknek még a szoftvert is meg kell tanulni használni


Az vizuális brandépítés szabályai és trükkjei

Url: View Details

What you will learn
  • Brief felvétel
  • Logótervezés
  • Arculattervezés

Rating: 4.6

Level: Intermediate Level

Duration: 1.5 hours

Instructor: Matyas Szabo


Courses By:   0-9  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 

About US

The display of third-party trademarks and trade names on this site does not necessarily indicate any affiliation or endorsement of coursescompany.com.


© 2021 coursescompany.com. All rights reserved.
View Sitemap