Sol Klarnet ile Uşşak Makamı




Sol Klarnet ile Uşşak Makamı

Mikrotonal seslerin icrası bazı enstrumanlarda imkansızdır. Bazı enstrumanlar da klavyesindeki sesleri bozarak bu sesleri elde etmenin bir yolunu bulurlar. Klarnet bu enstrumanlardan biridir. Klavyesindeki sesleri bozmanın yolu ise hava sütununun boyunu değiştirecek bir delikten, hava çıkışı sağlamak veya engellemektir. Bunun işe yaramadığı zamanlarda da ağız içindeki basınç miktarı değiştirilerek sesin bozulması sağlanmaktadır.

Enstrumanları tanpere sisteme göre düzenlenmiş müzisyenler mikrotonal sesleri icra edebilmek için sesleri hafızalarına almak zorundadırlar. Bu sesleri icra ederken hafızalarını zorlayıp, sesi enstrumanlarına çağırmak zorundadırlar ve bu konu ile ilgili zorluk çekebilirler. Bu kurs Alman sistem sol klarnet üzerindeki alternatif mikrotonal pozisyonlara değinip öğretir ve bu seslerin tuner ile ölçümünü yapar. Bir bilgisayar yazılımı yardımıyla bu seslere işitsel referanslar sağlar. Alıştırmalar yardımıyla icracının bu sesleri hafızasına almasına ve icra etmesine fırsat tanır.

Türk Müziği Uşşak makamını anlatan bilgiler Türk müziği teori sistemi ile çelişki içerisindedir. Bu konuyu daha doğru şekilde ele almak için yeni çalışmalar yayınlanmaktadır. Bu kurs güncel çalışmalardan ve yazılımlardan yardım alarak konuyu karşı tarafa doğru bir şekilde aktarmanın yollarına değinir. İcra edilen müziğin yorumlanmasına yol gösteren taktikler verir.

Klarnet gibi enstrumanların zorluk yaşadığı konulardan biri de transpozedir. Bu kursta Uşşak makamının en çok kullanılan seslere nasıl transpoze edildiğini ve bunu yaparken ne gibi taktikler izlenmesi gerektiği de anlatılmaktadır.

İçinde altyapıların bulunduğu ve farklı müzik türleriyle eğitimi destekleyen bu kurs yorumlarından aldığı isteklerle geliştiricisinin karar verdiği şekilde güncellenecektir.

Mert Can Selçuk ile sol klarnet Uşşak makamı icrası.

Url: View Details

What you will learn
  • Uşşak makamı
  • Uşşak makamının klarnet ile icrası
  • Uşşak makamının diğer seslere aktarımı

Rating: 4.6

Level: Intermediate Level

Duration: 3.5 hours

Instructor: Mert Can Selçuk


Courses By:   0-9  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 

About US

The display of third-party trademarks and trade names on this site does not necessarily indicate any affiliation or endorsement of coursescompany.com.


© 2021 coursescompany.com. All rights reserved.
View Sitemap