Klasik Desen Atölyesi - Karakalem Hobi ve GSF Hazırlık Dersi




Klasik Desen Atölyesi - Karakalem Hobi ve GSF Hazırlık Dersi

Merhabalar ben İlker Özer yaklaşık 10 yıldır klasik teknikler ve sanat tarihi üzerinde çalışmalar yapmaktayım. Son 4 yıldır da bu tekniklerin hobi çizim tekniklerinde ve güzel sanatlar yetenek sınavlarına hazırlık eğitiminde nasıl kullanacağıyla ilgili eğitimler vermekteyim.

Klasik çizim teknikleri asırlardır resim eğitiminde en büyük kaynak olmuştur ve önemli modern sanatçılarında akademi geçmişinde mutlaka yer almıştır.

Figür ve portre çizimine geçişte temel niteliği taşıyan tors ve büst çizimi üzerinde bu klasik teknikleri anlatarak güzel sanatlar fakülteleri yetenek sınavlarında rehberlik edecek ve ilk defa çizimle tanışanlar için de güzel bir başlangıç olacak şekilde derledim.

Klasik büst ve tors gibi heykellerin sanat tarihinde resim eğitimin hangi dönemlerde kullanıldığını açıklayarak başlayacağımız dersimizde, günümüzde bu tekniklerin hangi amaçla kullanıldığına değineceğiz. Jean-Leon Gerome'un öğrencisi olan Fransız akademik ressam Charles Bargue'ın19. Yüzyılda hazırladığı 200 baskı resimden oluşan ve bugün klasik-gerçekçilik üzerinde başvuru kaynağı olan çizim motodu hakkında  bilgi verdikten sonra bu klasik-akademik tekniği kendi örnek çizimiyle beraber uygulayacağız.

Çizime ilk defa başlayanlar için de;  temel çizgi ve tonlama etütleri bulunan dersimizde daha ileri seviyeye giderek; Bargue'ın metodunu üç boyutlu bir tors modeli üzerinde nasıl uygulayabileceğimizi inceleyeceğiz. Yine aynı metod üzerinde büst çizimi yaparak yüz anatomisiyle ilgili temel bilgileri de sunarak tüm öğelerini derinlemesine inceleyerek ortaya çıkaracağız.

Bu klasik tekniklerin rehberliğinde çizgi, oran-orantı, tonlama, kompozisyonun kurulumu ve ileri ışık-gölge teknikleri ile ilgili güzel bir bakış açısı kazanacağız...

Klasik çizim tekniklerine güzel bir başlangıç ve Güzel Sanatlar Fakülteleri yetenek sınavları için destekleyici bir ders

Url: View Details

What you will learn
  • Karakalem çizim tekniği
  • Karakalem temel oran-orantı kuralları
  • Işık-gölge teknikleri

Rating: 4.35

Level: Beginner Level

Duration: 3.5 hours

Instructor: İlker Özer


Courses By:   0-9  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 

About US

The display of third-party trademarks and trade names on this site does not necessarily indicate any affiliation or endorsement of coursescompany.com.


© 2021 coursescompany.com. All rights reserved.
View Sitemap