Beslenme Bozuklukları ve Doğru Diyet Kursu




Beslenme Bozuklukları ve Doğru Diyet Kursu

Bu kurs, yaşantımızın esası olan ve hücrelerimizin hayatının idamesini sağlaması için gerekli olan enerjinin aslında bir önceki hali olan besinlerin nasıl kullanılması gerektiğini öğretmekte. Yani daha kısacası, bu kursta doğru beslenerek daha sağlıklı ve enerjik olmayı öğreneceksiniz. Düşük ya da fazla kiloların aslında bazit yöntemlerle nasıl normal seviyeye çekilebileceğini, kendi imkanlarınız ve bilimsel bilgiler ışığında, elinizdekilerle nasıl gerçekleştirileceğini bu kursla öğreneceksiniz.

Bu kurs, size hem kendinizin, hem de aile ve çocuklarınızın ne şekilde doğru beslenecekleri ile ilgili bilgiyi de vereceği için artık çevrenizdekilere de doğru beslenmeyi öğretecek ve tavsiye edeceksiniz.

Hangi besinden, vücudumuzun ne kadar ihtiyacı olduğunu, neyin e kadar enerji anlamına geldiğini öğrenirken, fizyolojik, anatomik ve psikolojik bilgileri, tam sizin anlayacağınız gibi, bilimsel olmayan bir dille öğreten uzman öğretmeniniz, sizi size daha iyi hissettirecek bu bilgileri size vermekte.

Beslenme hastalığı, insanlarda hastalığa neden olan besinle ilgili hastalık ve durumlardan herhangi biri. Diyetteki eksiklikler veya fazlalıklar, obezite ve yeme bozuklukları ve kardiyovasküler hastalık, hipertansiyon, kanser ve diabetes mellitus gibi kronik hastalıkları içerebilir. Beslenme hastalıkları ayrıca diyetle önlenebilen gelişimsel anormallikleri, diyet tedavisine yanıt veren kalıtsal metabolik bozuklukları, gıdaların ve besinlerin ilaçlarla etkileşimini, gıda alerjileri ve intoleranslarını ve gıda arzındaki potansiyel tehlikeleri içerir.

Besin eksiklikleri

Sözde uygarlık hastalıkları - örneğin kalp hastalığı, felç, kanser ve diyabet - bu makalenin odak noktası olacak olsa da, beslenmeyle ilgili en önemli hastalık, dünya çapında 925 milyondan fazla insanı rahatsız eden kronik yetersiz beslenmedir. Yetersiz beslenme, enerji ihtiyaçlarını karşılamak için yeterli gıdanın olmadığı bir durumdur; Başlıca özellikleri kilo kaybı, gelişme geriliği ve vücut yağ ve kaslarının israfını içerir. Bebeklerde düşük doğum ağırlığı, çocuklarda yetersiz büyüme ve gelişme, zihinsel işlevlerde azalma ve hastalığa karşı artan duyarlılık, hem sanayileşmiş hem de gelişmekte olan ülkelerde yoksulluk içinde yaşayanları etkileyen kronik kalıcı açlığın birçok sonucu arasındadır. Kronik olarak en fazla aç insan Asya'da yaşıyor, ancak açlığın şiddeti Sahra altı Afrika'da en fazla. 21. yüzyılın başında, çoğu çocuk olan yaklaşık 20.000 kişi, her gün yetersiz beslenme ve önlenebilecek hastalıklardan öldü. Bu çocukların birçoğunun ölümleri, annelerinin yetersiz beslenme durumunun yanı sıra yoksulluğun dayattığı fırsat yokluğundan kaynaklanmaktadır.

İnsan anatomisi hakkında ne kadar bilginiz var? Peki ya tıbbi durumlar? Beyin? Britannica'nın sağlık ve tıpla ilgili en popüler sınavlarından en zor 44 soruyu cevaplamak için çok şey bilmeniz gerekecek.

Yetersiz beslenme, toplam enerjinin veya protein, esansiyel yağ asitleri, vitaminler veya mineraller gibi belirli besinlerin uzun süreli eksikliğinden veya fazlalığından kaynaklanan işlev bozukluğudur. Bu durum açlık ve anoreksiya nervozadan kaynaklanabilir; inatçı kusma (bulimia nervozada olduğu gibi) veya yutamama; bozulmuş sindirim ve bağırsak emilim bozukluğu; veya iştah kaybına neden olan kronik hastalıklar (örneğin kanser, AIDS). Yetersiz beslenme, sınırlı gıda mevcudiyeti, akılsız gıda seçimleri veya diyet takviyelerinin aşırı kullanımından da kaynaklanabilir.

Bu kursta sunulan bilgiler sürekli güncellenmektedir. Alacağınız Udemy sertifikasının size hayatınızda ve kariyerinizde, kendinizi geliştirmesinin yanında çok fırsatlar sunacağını biliyoruz. Bu kurstaki bilgilerin öğretmenleriniz, akademisyenlerimiz ve uzman teknik ekibimizce sürekli olarak eklenerek derslerin arttırılması, sık aralıklarla kursunuzu kontrol etmenizi gerektirir. Ömür boyu ulaşımız olan bu kurs, bu sayede size daha güncel ve farklı yaklaşımdaki bilgileri sunmaya devam edecektir.

Beslenme Bozuklukları ve Doğru Diyet Dersleri

Url: View Details

What you will learn
  • Bu kursta beslenme ile ilgili doğru v yanlışları öğrenecek, artık beslenmenin doğru olanını hayatınızda uygulayacaksınız.

Rating: 4.2

Level: All Levels

Duration: 2.5 hours

Instructor: Bilal Semih Bozdemir


Courses By:   0-9  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 

About US

The display of third-party trademarks and trade names on this site does not necessarily indicate any affiliation or endorsement of coursescompany.com.


© 2021 coursescompany.com. All rights reserved.
View Sitemap