Sağlıklı ve Uzun Yaşam Kursu




Sağlıklı ve Uzun Yaşam Kursu

Bugün doğan bir bebek sadece 100 değil, 120 yaşında bile yaşayabilir. İnanması zor değil mi? Görünüşe göre, sadece uzun yaşam için değil, uzun ve sağlıklı yaşam için bir gen belki de bulunabilir. Bugün bile, 100'ün dönüm yaşını geçen birçok insan var - sadece birkaç on yıl önce imkansız bir başarı gibi görünen bir yaş bu. Aslında, o kadar çok sağlıklı, yaşlı insan var ki, yeni bir terim ortaya çıktı: Wellderly. Bunlar, 80 yaşın üzerinde, yüksek tansiyon, koroner hastalık veya diyabet gibi kronik hastalıkları olmayan ve bu durumlar için hiç ilaç almamış kişilerdir. Bu kursta size birkaç tüyo ile bu sırlardan birkaçını, şifa dersleriyle zenginleştirerek vermeye çalıştık.

Araştırmacıların türünün ilk örneği olarak tanımladıkları çalışmada, 114 yaşını geçmiş bir erkek ve kadının tüm genetik kodlarını analiz ettiler ve deşifre ettiler.

Araştırmacılar, uzun yaşamla bağlantılı genlerin bir şekilde hastalığa bağlı genleri dengeleyebileceğini varsayıyorlar. Bu daha sonra daha uzun bir kullanım ömrüne izin verebilir. Sonuçlar Frontiers in Genetics dergisinde yayınlandı.

Kontrolü ele almak

Kendinizi kronik inflamasyonun zararlarından koruyun.

Bilim, kronik, düşük dereceli inflamasyonun kardiyovasküler hastalığa, kansere, tip 2 diyabete ve diğer koşullara katkıda bulunan sessiz bir katile dönüşebileceğini kanıtlamıştır. Harvard Tıp Okulu uzmanlarından iltihapla savaşmak ve sağlıklı kalmak için basit ipuçları alın.

20. yüzyılın başında, Amerika Birleşik Devletleri'nde doğumda ortalama yaşam beklentisi 50 yaşın biraz altındaydı. Bugün, ortalama bir yenidoğan 80 yıla ulaşmayı bekleyebilir. Bu büyük atılımın genlerle ya çok az ilgisi var ya da hiç ilgisi yok ve her şeyin halk sağlığı ve sağlıklı yaşam tarzlarındaki ilerlemelerle ilgisi var.

Yaşamın ilk 75 yılında, genlerin uzun ömür üzerinde nispeten küçük bir etkisi vardır ve o yaşa gelme nedenlerinin yalnızca %20 ila %25'ini oluşturur. Sigara içmemek, sağlıklı beslenmek, bol bol egzersiz yapmak ve alkolü sınırlamak en önemlisi.

80'lerin ortalarına geldiğinizde, genler gitgide daha önemli hale gelir. Ve 90'lı yaşlarınıza geldiğinizde, daha ne kadar yaşayacağınız büyük ölçüde babanızın sperminin annenizin yumurtasını döllediği gün belirlendi.

Hangi genleri taşıdığınızı belirlemek için henüz DNA'nızın dizilenmesine gerek yok. Şimdi yapmanız gereken şeyi değiştirmeyecek. Sağlığınızı ve ne kadar yaşayacağınızı etkileyen birçok şeyi değiştirme gücünüz var. İşte mümkün olan en uzun, en sağlıklı yaşama sahip olmanıza yardımcı olacak 10 adım:

  1. Sigara içmeyin.

  2. Her gün fiziksel olarak aktif olun.

  3. Tam tahıllar, yağsız protein, sebzeler ve meyveler açısından zengin sağlıklı bir diyet yapın. Sağlıksız doymuş yağları ve trans yağları azaltın veya bunlardan kaçının. Bunun yerine daha sağlıklı tekli doymamış ve çoklu doymamış yağlar kullanın.

  4. Yeterli D vitamini ve kalsiyum aldığınızdan emin olun.

  5. Sağlıklı bir kilo ve vücut şeklini koruyun.

  6. Aklına meydan oku.

  7. Güçlü bir sosyal ağ oluşturun.

  8. Önleyici bakım yönergelerini izleyerek görme, işitme ve genel sağlığınızı koruyun.

Diş ipi kullanın, fırçalayın ve düzenli olarak bir diş hekimine görünün. Kötü ağız sağlığının birçok etkisi olabilir. Yetersiz beslenmeye, ağrıya ve hatta muhtemelen daha yüksek kalp hastalığı ve felç riskine yol açabilir.

Sağlıklı kalmanıza yardımcı olacak herhangi bir ilaca ihtiyacınız olup olmadığını doktorunuzla tartışın. Bunlar, örneğin yüksek tansiyonu kontrol etmek, osteoporozu tedavi etmek veya kolesterolü düşürmek için ilaçları içerebilir.

Bu kursta sunulan bilgiler sürekli güncellenmektedir. Alacağınız Udemy sertifikasının size hayatınızda ve kariyerinizde, kendinizi geliştirmesinin yanında çok fırsatlar sunacağını biliyoruz. Bu kurstaki bilgilerin öğretmenleriniz, akademisyenlerimiz ve uzman teknik ekibimizce sürekli olarak eklenerek derslerin arttırılması, sık aralıklarla kursunuzu kontrol etmenizi gerektirir. Ömür boyu ulaşımız olan bu kurs, bu sayede size daha güncel ve farklı yaklaşımdaki bilgileri sunmaya devam edecektir.

Sağlıklı ve Uzun Yaşam Kursu

Url: View Details

What you will learn
  • Bu kursta Sağlıklı ve Uzun Yaşam ile ilgili temel bilgiler alacaksınız.

Rating: 0

Level: All Levels

Duration: 3.5 hours

Instructor: Bilal Semih Bozdemir


Courses By:   0-9  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 

About US

The display of third-party trademarks and trade names on this site does not necessarily indicate any affiliation or endorsement of coursescompany.com.


© 2021 coursescompany.com. All rights reserved.
View Sitemap