Acelesi Olanlar için AutoCAD




Acelesi Olanlar için AutoCAD

Niçin 100 saatlik değil de 4 saatlik bir AutoCAD kursu?


*Gerekli tüm komutlar -ve hatta fazlası- 4 saatlik bir eğitim ile rahatlıkla sıfırdan başlayan bir öğrenciye bile aktarılabilirken, daha çoğu sadece zaman israfıdır.

*Kimsenin yazılımcı olmak, AutoCAD'in kitabını yazmak gibi bir derdi yok. Öğrenci yalnızca programı kullanabilir olmak istiyor. Bu kolay programı aşırı uzatarak korkunçlaştırmak niye?


*Daha uzun süren kurslar daha öğretici değil daha sıkıcıdır. İnsanın konsantrasyonunu diri tutabileceği belirli bir saat vardır. Kimse iki üç ay bir programı öğrenmek için vakit harcamak istemez. İki akşamda bunu çözmek ister.


*Düğmelerin tek tek yerini ve bir komutun on ayrı yöntemini göstermek de gereksizdir. Öğrenci için en hızlı yol her ne ise, eğitimci bu yöntemi tecrübesiyle bulup seçmeli ve aktarmalıdır.


*Sıkılma duygusu olmayan biri sıkılanı anlayamaz. Ben de öğrencilik yıllarımda yavaş, hantal, uzun derslerden hoşlanmazdım. Yani, küçük hap bilgilerle hallolabilecek bir konuyu aşırı çetrefilli hale getirmek öğrenciyi pes ettirir.


*Kayıt olduktan sonra 100 saatlik kursları sonuna kadar izleyen öğrenciler %10 bile değil. Öğrencilerin geneli ilk 5-10 saatte sıkılmış ve pes etmiş oluyor. 


*AutoCAD  o siyah ekranıyla sıkıcı olmak zorunda değil. Pekala oyun gibi keyifli bir şey olarak da görülebilir. Bunu böyle aktarma görevi eğitmene aittir. Sıkmamak, sevdirmek... Evet, eğitmenin öğretme görevinin yanında sevdirme görevi de vardır.


Haydi, gelin... 4 Saat sonra AutoCAD biliyor olacaksınız.

***

AutoCAD eğitimlerinin en büyük sorunu çok uzun ve çok detaylı olması. Öğrencilerin kuantum fiziği öğreten, bilgi şovu yapan kurslara değil hızlı, pratik ve nokta atışı bir eğitime ihtiyaçları var. Tek amaç, bilmeyen birisinin bu kurs sayesinde bilmesi ve programı kullanabilir olması. Ben bu kursu hazırlarken temel motivasyonum şu idi:


HİÇ BİLMEYEN BİR ÖĞRENCİ, 4 SAATLİK BİR KURSTA TÜM TEMEL KİLİT NOKTALARI ALSIN, DERSLER SIRASINDA UYGULASIN VE KURSU KAPATTIĞINDA KENDİNE GÜVENSİN, AUTOCAD KULLANABİLİYOR OLSUN VE KULLANMAYA BAŞLASIN.

***

AutoCAD programı, kullanıcılarına esnek ve özelleştirilebilen tasarım imkanları sunmakla beraber analiz ve simülasyonlar yapılmasına da olanak sağlar. Önceden ayrı ayrı abone olunan sektörel AutoCAD’ler tek bir çatı altında toplandı. Kullanıcılara sunduğu özelleştirilmiş araç setleriyle mimarlık, imalat, mekanik, inşaat, elektrik ve tesisat gibi alanlardaki özel tasarım ihtiyaçlarına cevap veren bir bilgisayar destekli çizim programı haline geldi.

AutoCAD programının dosya uzantısı, teknik resim formatlarında sıklıkla kullanılan DWG’dir. Yine AutoCAD tarafından geliştirilen DXF uzantılı dosyalar sayesinde, yapılan 2B veya 3B çizimler başka CAD programları ile etkileşimli olarak kullanılabilir. AutoCAD’in mobil ve web uygulamaları her zaman her yerde çalışabilme özgürlüğü ve esnekliği sağlar.

Matematiksel temelli olması nedeniyle çok kullanılan bir tasarım programı AutoCAD ki Autodesk gibi bir dünya devince üretiliyor. Bazı kritik ayrımların farkında olan kullanıcı son derece verimli bir şekilde kullanacak ve netice alacaktır.

Bir Lumion kullanıcısı ve eğitmeni olarak bile, yani bu kadar renkli animasyon programlarının içindeyken bile matematiksel kesinliğin gücüne ihtiyaç duyuyoruz ve kullanıyoruz. Buradan gelen noktalar, çizgiler, motifler, hatlar, hep o muhtacı olduğumuz kesinliği sunuyor. İşte bu yüzden AutoCAD ölümsüzdür çünkü matematik ölümsüzdür. En hareketli, cafcaflı ve kolay görsel yazılımların çıktığı bir çağda bile bu geometrik kesinliğin desteğini kullanıyor olacağız.

Mesleğiniz ne olursa olsun, bu, her program ile irtibatı olan tecrübeli yazılımı, AutoCAD'i öğrenin. Kaybedeceğiniz hiçbir şey yok ama kazanacağınız şey matematiğin gücü.   

***

EĞİTİMLERİMDEN FAYDALANMAK İSTEYEN ÖĞRENCİLER İÇİN TAVSİYELER:


Şunu belirtmek isterim ki bu eğitimler hiç bilmeyen, az bilen ve çok iyi bilen herkese bir şeyler katabilecek şekilde tasarlandı. O yüzden hiçbir meslek grubu ve tecrübe seviyesi için vakit kaybı olmayacaktır. Bu Udemy sayfam A’dan Z’ye bir Tasarım okulu olsun istedim.


Tasarım ve modellemeyi baştan sona öğrenmek için “A'dan Z'ye AutoCAD Eğitimi” ve “3ds Max ile A'dan Z'ye Modelleme” eğitimlerim var.

Tasarımınız hazır, şimdi “V-Ray'de Gerçekçi Material Hazırlamak” eğitimi ile gerçekçi malzemeler hazırlayın, “3ds Max ve V-Ray'de Doğru Işıklandırma” ve “3ds Max + V-Ray + Photoshop ile İç Mimarlık (2022)” ile V-Ray öğrenerek V-Ray’de gerçekçi render’lar alın.

Belki de endüstriyel tasarım yapıyorsunuz; tasarımlarınızı en iyi biçimde nasıl sunacağınızı öğrenmek istemez misiniz? “3ds Max + V-Ray + Photoshop ile Endüstriyel Tasarım” eğitimime göz atınız…

Zamanınız kısıtlı ise sürat canavarı Lumion ile tanışın; “A'dan Z'ye Lumion Eğitimi” yalnızca Türkçenin değil dünyanın en kapsamlı Lumion eğitimidir.

Evet sevgili Mimarlar, “Mimarlıkta Photoshop” eğitimi ile aldığınız render’ı editleyin.

Yeterli olmadı mı? Lumion uygulama eğitimleri ile Lumion tekniğinizi geliştirin;

Mesela Peyzaj Mimarları “LUMION 'da Mimari Render-UYGULAMA” eğitimime göz atabilir.

Animasyon öğrenmek isteyen içinse üç eğitimim var; “3ds Max + Lumion ile Animasyon Uygulaması (Uçurum Evi)”, “3ds Max + Lumion ile Animasyon Uygulaması (Sahil Evi)” ve “3ds Max + Lumion ile Animasyon- ÜCRETSİZ”

Hazırladığınız animasyonları ham haliyle sunamazsınız. Bir video kurgu programı ile müzik vs ekleyerek etkili bir görsel sunum haline getirebilirsiniz. After Effect içinde kaybolmayın, çok daha basit ve pratik bir program için eğitimim var: “A’dan Z’ye Movavi Video Editor”

Ya da belki de "Lumion'da Gerçekçi Material Hazırlamak" eğitimim ile özellikle malzeme konusuna eğilmek istiyorsunuz...

Dış mekân render geliştirmek isteyen Mimarlar “3ds Max + Lumion + Photoshop ile Kış Sahnesi” eğitimime, “3ds Max + Lumion + Photoshop ile Mimarlık” eğitimime göz atabilir.

Hazırladığınız görseller içinize bir türlü sinmiyorsa problemin ne olduğunu birlikte analiz edebileceğimiz “Mimarlıkta Render” ve “Kaliteli Render Almanın Kuralları” eğitimlerime göz atabilirsiniz. Bakalım sunumlarınızdaki problem neymiş…

İç Mimarlar özellikle “3ds Max + Lumion + Photoshop ile İç Mimarlık” ve "3ds Max + Lumion + Photoshop ile İç Mimarlık (2022)" eğitimlerime göz atmalı. Belki iç mekan için V-Ray dışı bir alternatif arıyorsunuzdur.

Harika, elinizde çalışmalarınız ve tecrübeniz var. Öyleyse artık CV ve Portfolyo hazırlamanın zamanı geldi: "CV ve Portfolyo Nasıl Hazırlanır?"

Gördüğünüz gibi hazırlamış olduğumuz eğitim arşivinde tüm tasarım, modelleme, görselleme problemleri için çözümler ve eğitimler bulunuyor.

4 Saatte AutoCAD Öğrenin! Ücretsiz Dev Tefriş Arşivi!

Url: View Details

What you will learn
  • Tüm AutoCAD komutlarının kullanımı
  • Pratik, hızlı, uygulanabilir komutlar
  • Doğru bilinen yanlışlar

Rating: 4.66667

Level: Beginner Level

Duration: 4 hours

Instructor: Emre Timur


Courses By:   0-9  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 

About US

The display of third-party trademarks and trade names on this site does not necessarily indicate any affiliation or endorsement of coursescompany.com.


© 2021 coursescompany.com. All rights reserved.
View Sitemap