CREO Parametric - Tasarım Mühendisi Yetiştirme Eğitimi




CREO Parametric - Tasarım Mühendisi Yetiştirme Eğitimi

        CREO Parametric programı PTC (Parametric Technology Corporation) tarafından geliştirilen ve parametrik modelleme tekniğini ilk olarak ortaya koyan, üç boyutlu bilgisayar destekli tasarım, bilgisayar destekli imalat ve bilgisayar destekli mühendislik çalışmaları için yaygın olarak kullanılan unsur tabanlı bir katı model programıdır. 1987 yılından beri geliştirilmekte olan unsur tabanlı bir bilgisayar destekli mühendislik programı olan CREO programı mühendislik uygulamalarında genel olarak katı modelleme, montaj modelleme, iki boyutlu izdüşüm görüntülemeleri, sonlu elemanlar analizleri, doğrudan ve parametrik modellemeler için kullanılır.

         PTC firması tarafından yaklaşık 30 yıldır geliştirilen bu mühendislik yazılımı 2010 yılıyla birlikte isim değişikliğine gitmiştir. Yapılan bu değişiklik ile Pro Engineer Wildfire 5.0 sürümünden itibaren programın adı Creo Parametric olarak değiştirilerek firmanın diğer programları da tek çatı altında toplanmıştır.

Endüstride en çok kullanılan mühendislik yazılımlarının başında gelen CREO parametrik programı, parametrik modelleme alanındaki ilk programlardandır. CREO programının mühendislik yazılımlarına kattığı bu parametrik modelleme özelliği sayesinde tasarımı yapılan ürün veya nesneler boyuttan bağımsız olarak birbirleri ile açı ve oransal olarak ilişkilendirilerek modellenebilir. Böylece modeller üzerinde yapılan değişiklikler çok daha basit ve pratik olmaktadır.

        CREO programı ile hazırlanacak iki boyutlu ve üç boyutlu modeller, sonlu elemanlar analizi, hızlı prototip hazırlama, takım tasarımı ve CNC üretim gibi tekniklerle etkili bir şekilde oluşturulabilir. Hazırlanan modelin tüm verileri CAD, CAM ve CEA gibi alanlarda dönüşüm gerektirmeden kullanılabilir.

Daha çok otomotiv, tarım makineleri ve ekipmanları, iş makineleri, elektrik elektronik, kalıp hazırlama, savunma sanayii alanlarında kullanılan CREO parametric programı mühendislik tasarımı gerektiren her alanda etkin bir biçimde kullanılabilir.

         Kısacası CREO parametrik programı için mühendislik yazılımları içerisindeki amiral programlardan birisi diyebiliriz. CREO parametric programı, ülkemizdeki endüstri firmaları tarafından en çok tercih edilen birkaç bilgisayar destekli mühendislik programından biridir. Bu programının bilinmesi, kullanıcıların iş bulma süreçlerini hızlandıran önemli bir faktördür.

Creo Parametric Tasarım Programını Sıfırdan Öğrenmeye Başlayarak Tasarım Konusunda İlerlemek İçin Bu eğitimi Kaçırmayın!

Url: View Details

What you will learn
  • Creo Parametric Arayüzü
  • Creo PArametric İki boyutlu Tasarım
  • Creo Parametric 3D Tasarım

Rating: 3.8

Level: All Levels

Duration: 6.5 hours

Instructor: Engineering Academy


Courses By:   0-9  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 

About US

The display of third-party trademarks and trade names on this site does not necessarily indicate any affiliation or endorsement of coursescompany.com.


© 2021 coursescompany.com. All rights reserved.
View Sitemap