Squat ve buttwink




Squat ve buttwink

Öğreneceklerimiz:

Günümüzde spor salonlarında ve evlerde en sık yapılan egzersiz olan squat aslında görüldüğü kadar kolay bir hareket değildir. Ayak baş parmağından tutun el bileğinize kadar esasında vücudun bir çok noktası ile ilişki içerisinde olmasından dolayı bir bölgede oluşan bir problem diğer bölgelerde de problem yaratabilmektedir. Bunun sonucunda kişide performans kaybı olabildiği gibi ilgili ve bağlantılı olduğu diğer eklemlerde yaratılan stres sonucunda sakatlık ve yaralanmalara yol açabilme riski vardır. Squat esnasında en çok görülen problemlerden bir tanesi “buttwink” yani türkçe çevirisi ile “göz kırpması” dır. Bu isim, squat esnasında kişiye yandan bakılırken pelvis/leğen kemiğinin saat yönünün tersine doğru dönmesi sonucunda “göz kırpmaya” benzetilmesinden dolayı verilmiştir.


Buttwink, squat esnasında en sık karşılaşılan problem olmasına karşın kişiler squat yaparken (veya eğitmenler tarafından yaptırılırken) hatalarının farkına varmadıkları için bu durum göz ardı edilmekte ve ilerleyen zamanlarda kişiler “ben spor yapmama rağmen sakatlandım” ifadelerine yol açmaktadır. Squat bahsedildiği gibi basit görünen (ki oldukça basit olan) ancak insan mekaniği açısından özellikle modern yaşantıda uzun süreli oturma gibi sınırlı bir kullanım içerisinde kalan bizler, doğanın en temel kanunu olan “kullanmadığını kaybedersin” düşüncesi ile karşı karşıya gelerek aslında squat yapma becerimizi kaybetmekteyiz. Squat, bir çok bilim disiplini tarafından incelenmesinden dolayı literatürde “Squatoloji” kavramı ortaya çıkmıştır. Bu durum bizlere squatın aslında düşündüğümüz kadar basit bir egzersiz olmadığını, bir çok faydasına karşın bu faydaları kazanırken kas-iskelet sistemi sağlığımızı kaybetmememiz açısından squat konusunda bilinçlenmekte fayda vardır.


Bu eğitimde;

  • Buttwink’in ne olduğunu

  • Buttwink’e neden olan teorileri

  • Buttwink’in sakatlık ile ilişkisini

  • Buttwink’in esneklik egzersizleri ile nasıl düzeltileceğini

  • Buttwink’in masaj egzersizleri ile nasıl düzeltileceğini

  • Buttwink’in kuvvet egzersizleri ile nasıl düzeltileceğini

  • Buttwink’in motor kontrol egzersizleri ile nasıl düzeltileceğini göreceksiniz.


Literatür açısından buttwink çok fazla araştırmaya tabii tutulmamış ancak yapılan araştırmalar ise yabancı kaynaklı olmaktadır. Bu bakımdan Türkiye’de buttwink konusunda yeterli miktarda türkçe kaynak bulunmamaktadır. Bu eğitim sonrasında squat performansınızı artırmak ve sakatlık riskinizi azaltmak adına karşılaştığınız buttwink problemini ortadan kaldırma konusunda Türkiye’nin en geniş kapsamlı ve tek türkçe açıklamalı eğitimini alacaksınız.


Bu eğitimin en büyük avantajı, Yabancı ve güvenilir kaynaklardan yapılan detaylı araştırmalarımızın derlenip, daha sonrasında türkçe hale getirilip, basit, anlaşılır ve kullanışlı hale getirilerek buttwink konusunda bilinçlenmenizi sağlamaktır.


Udemy platformunda yayımlanan bu eğitimimizde;

  • Eğitim videomuzu defalarca dinleyebilir

  • Not tutabilir

  • Verilen kaynakları araştırabilir

  • Sorularınızı bizlere iletip danışabilirsiniz.



Squatoloji - Squat ve Buttwink problemi

Url: View Details

What you will learn
  • Squat yaparken bel kamburunun artmasının nedenleri
  • Squat yaparken bel kamburunun artmasının ardındaki teoriler
  • Squat yaparken bel kamburunun artmasını değerlendiren testler

Rating: 4.41667

Level: All Levels

Duration: 43 mins

Instructor: Fatih Bayraktar


Courses By:   0-9  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 

About US

The display of third-party trademarks and trade names on this site does not necessarily indicate any affiliation or endorsement of coursescompany.com.


© 2021 coursescompany.com. All rights reserved.
View Sitemap