Dijital Pazarlama Stratejik Çözümler




Dijital Pazarlama Stratejik Çözümler

Bu testimizde sizlerin hem pazarlama hemde reklam verme deneyimlerinizi ölçeceğiz. Bu test sonucumda sizlerde doğru pazarlama stratejisini kendiniz kontrol ederek ve görerek öğreneceksiniz. Bu stratejiyi öğrenmenin ana temel kuralı yaptığınız hataları testlerde belirlemek ve faliyete geçirmektir. Reklam verirken müşterilerin psikolojisini anlamak ve ona göre görseller veya metinler sloganlar hazırlamak ayrı bir stratejidir.


Dijital Pazarlama Nedir?

Dijital pazarlama, ürün ve hizmet tanıtımlarının dijital ortamlarda yapılmasını kapsayan ve kısa bir tanıtımla anlatılamayacak kadar geniş olan bir terimdir. İnternetin gücü ve mobilin devrimi ile ticaret ve pazarlama anlayışının değişmesi, dijital pazarlamayı doğurmuştur. Dijital pazarlama kanalları arasında internet, arama motoru, sosyal medya, mobil uygulama ve çok daha fazlası vardır. Kısaca; internet bağlantısı ile ulaşılabilen her alanı reklam ve satış stratejileri için değerlendirmek, dijital pazarlamanın ta kendisidir.

Pek çok otoriteye göre dijital pazarlamanın doğuşu, ilk e-postanın gönderildiği 1971 yılına dayanır. İki kişi ya da kurumun iletişime geçebildiği her alan, pazarlama yapmaya müsaittir sonuçta. “Dijital pazarlama” terimi ilk olarak 1990 yılında ortaya çıkarken 1994’te ilk tıklanabilir banner reklamı yayınlandı. Ve dijital pazarlamanın temelleri böylece atılmış oldu. Üzerinden onlarca yıl geçmesi geç kaldığınız anlamına gelmez. Günümüzde de uygulayacağınız dijital pazarlama stratejileri ile fark yaratabilirsiniz.

Dijital Pazarlama Ne İşe Yarar? Önemi Nedir?

Dijital pazarlamanın ne olduğunu bilmek önemlidir elbette. Fakat e-ticaret girişimcileri için asıl önemli olan, ne işe yaradığını bilmektir. Dijital pazarlama daha fazla potansiyel müşteriye, daha doğru bir kitleye, daha hızlı ve daha etkili ulaşmak için işe yarayan stratejiler bütünüdür. Dijital pazarlamada reklam performansları net değerlerle ölçülebilir, doğrudan spesifik bir kitleye hitap edilebilir ve potansiyel müşteri ile karşılıklı iletişim kurulabilir.

TÜİK araştırmalarına göre 2020 yılında 16 - 74 yaş arasındaki bireylerin internet kullanım oranının %79’a, evden internete erişim imkânının ise %90,7’ye ulaşması, dijital pazarlamanın ne işe yarayabileceği hakkında çok net fikirler verebilir.

İstatistiklere bakmak, dijital pazarlamanın mantığında her zaman vardır. Öyle ki dijital pazarlamanın en iyi numarası, sonucunun ölçülebilir olmasıdır. Mobil genişbant bağlantı ile internete erişim oranının da %86,9’a ulaştığını görmek, dijital pazarlamanın önemini artıran bir başka sayısal veridir.

Dijital Pazarlama İle Geleneksel Pazarlama Arasındaki Fark Nedir?

Pazarlama yöntemlerinin sınırı yoktur. Siz bile kendinize daha önce pek kullanılmamış bir strateji yaratabilirsiniz. Ama sonuç olarak her bir strateji diğerinden farklıdır. Dolayısıyla etkilerinin ve geri dönüşlerinin farklı olması da muhtemeldir. Bu yüzden her geçen gün yeni bir pazarlama yöntemi ile karşılaşıyoruz. Aslında bu yeni stratejilerin büyük çoğunluğu, mevcut dijital pazarlama tekniklerinin türevleri olarak karşımıza çıkar.

Doğru stratejide misin test et

Url: View Details

What you will learn
  • Dijital pazarlama bilginizi test edeceksiniz
  • Pazarlama stratejilerini göreceksiniz

Rating: 1

Level: All Levels

Duration: 6 questions

Instructor: Mert Karadağ


Courses By:   0-9  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 

About US

The display of third-party trademarks and trade names on this site does not necessarily indicate any affiliation or endorsement of coursescompany.com.


© 2021 coursescompany.com. All rights reserved.
View Sitemap