Pnömatik, Elektropnömatik, PLC (S7-300 -S71200) kursu




Pnömatik, Elektropnömatik, PLC (S7-300 -S71200) kursu


Merhaba bu kursumuzda pnömatik, elektropnömatik ve PLC' ler ile elektropnömatik kontrolleri detaylı ve derinlemesine inceliyoruz. Endüstride sıkılıkla karşınıza çıkacak olan pnömatik elemanların tamamına yakınını bu kurs içeriğinde tanıyıp, nasıl kullanıldığıyla ilgili detaylı bilgiye sahip olacaksınız. Bu kurs, içeriğinde bulunan teorik bilginin yanı sıra; deney setleri üzerinde gerçekleştirilen uygulamalar ile size özel ve birebir eğitim formatı sunmaktadır.

  • BÖLÜM-1   Pnömatiğin temel kavramlarını anlattığımız bölümdür. Pnömatiğin temelleri ile ilgili sekiz tane indirilebilir sunum içermektedir. Aynı zamanda FLUİDSİM programında yapmış olduğumuz temel simülasyonları deney setimiz üzerinde uyguladık.


  • BÖLÜM-2 Pnömatik devre elemanlarının tanıtımlarını yaptığımız bölümdür.

  • BÖLÜM-3 Pnömatikte ileri seviye uygulamaları yaptığımız bölümdür. Bir çok farklı devre elemanı kullandık ve karmaşık problemleri çözdük. Hem simülasyon hem de deney seti üzerinde uygulamaları gerçekleştirdik.


  • BÖLÜM-4 Elektropnömatik konu anlatımını gerçekleştirdiğimiz bölümdür. Aynı zamanda elektrik konularını da anlattık ve uygulamalarını gerçekleştirdik.

  • BÖLÜM-5  Elektropnömatik  simülasyonlarını ve deney seti üzerindeki uygulamalarını gerçekleştirdiğimiz bölümdür.


  • BÖLÜM-6 Bu bölüm derslerinde Siemens S71200 plc kullanarak selenoid valf, oransal valf(analog kontrol) ve Pnömatik kas kontrolü gerçekleştirdik. Ayni zamanda Tia Portal yazılımından  bahsettik. Tia Portal yazılımı ile Fluidsim simülasyonlarının nasıl yapıldığını işledik. Fluidsim ile EZOPC kullanımını gösterdik. Bu aynı zamanda ciros, codesys yazılımlarıyla da fluidsim örneklerini çalıştırabileceğiniz anlamına gelmektedir.


Kursumuzda ki ilk 5 bölümde yer alan uygulamaları gerçekleştirebilmek için FLUİDSİM programını temin etmeniz yeterli olacaktır.

Son bölümde ise TİA PORTAL ve PLC Sim  programını da temin etmeniz gerekecektir.


Pnomatik- Elektropnömatik sistemler ve PLC' ler ile elektropnömatik uygulamalar kursu

Url: View Details

What you will learn
  • Pnömatik ve Elektropnömatik projelerin çizilmesi
  • Pnömatik ve elektropnömatik projelerin okunması.
  • Pnömatik ve elektropnömatik projelerde gereksinim duyulan teknik bilgiler.

Rating: 3.7

Level: All Levels

Duration: 7 hours

Instructor: Otomasyon Öğreniyorum


Courses By:   0-9  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 

About US

The display of third-party trademarks and trade names on this site does not necessarily indicate any affiliation or endorsement of coursescompany.com.


© 2021 coursescompany.com. All rights reserved.
View Sitemap