DEĞER ODAKLI SATIŞ




DEĞER ODAKLI SATIŞ

Günümüzün en gözde satış yöntemi ’Değer Satışı’ nı ana odağına alan Türkiye’nin ilk ve tek Artırılmış

Gerçeklik ile oluşturulmuş aynı isme sahip 9. Baskısına hazırlanan ve çok satanlarda yer alan ‘’Değer Odaklı Satış’’ kitabı ve yine ilk olan AR’lı sunumu ile işlenen bu özel eğitim, Değer kavramı, Algılanan Değer, Algı sistemleri, Stratejik İkna ve Retorik , Hikaye Tasarımı, Hibrit Satış gibi konuları işlemektedir ana mesajı: ‘’Fiyat insanların ödediği, değer satın aldıkları şeydir…’’


Değer, bir şeye sahip olabilmek için katlanılan acıların tamamına denir. Bir ürün ya da hizmet satın almak istediğimizde satın alma kararı aşamasındaki hissettiğimiz duygudan, o marka ile ilgili algıladığımız değere, daha önceki deneyimlerimizden, tatmin düzeyimize, hibrit deneyim alanından, kusursuz hikaye tasarımlarına kadar çok geniş kapsamda değer kavramını derinlemesine incelemektedir. Markanın değerinin yanında kişinin algıladığı değer de oldukça önemlidir.


Bu eğitimin amacı: ‘’Değer’’ kavramını, Satışın Sosyolojik ve Bilimsel taraflarını yenilikçi yaklaşımlar ile öğretmektir.


BAŞARILI SATIŞ YAPMANIN ALTIN KURALLARI


İnsanlar bir şeye sahip olamama dürtüsünden dolayı bir şeye sahip olmak isterler… Satışta yalnızca iyi hikaye anlatmak yetmez, hikayeyi iyi tasarlamak gerekir...


Metafor, Bir ilgi veya benzetme sonucu gerçek anlamından başka anlamda kullanılan sözlere veya kavramlara denmektedir. İnsan doğası gereği iletişimde kendine kısa yollar seçer ve algı sistemleri de benzeşen, kolay bağ kurulabilen ve anlamlandırılabilen verileri daha kolay işleme ve anlama üzerine evrimleşmiştir. Bu nedenle anlatmak istediğiniz bir konu, bilgi ya da veriyi metaforlar kullanarak çok daha etkili hale getirebilirsiniz.


Örneğin; Analiz ve Sentezi iki türlü anlatma şansımız varken bakın metafor kullanıldığında nasıl da daha kısa ve akılda kalıcı oluyor.


İlk olarak kitabi tabirle anlatabiliriz ki insanların çoğu bu şekilde anlatırlar. Analiz; karmaşık bir konuyu veya maddeyi daha iyi anlamak için daha küçük parçalara bölme işlemidir. Sentez ise, birden fazla maddenin bir olayda kendi özelliklerini kaybedip yeni özellikte bir madde meydana getirmeleri olayına denmektedir.


İkinci olarak metafor kullanarak anlatmak istersek. Bir omlet yapmak için kaç tane yumurta kullanacağınız, ne kadar yağ koyacağınız gibi detaylar analizken, kendi omletinizi yapmanız bir sentezdir.


İşte bu kadar basit!


Analoji ise, benzeşim demektir. İki şey arasındaki benzerliğe dayanarak biri hakkında verilen yargıdiğeri hakkında da vermektir. Bugün yapay zeka teknolojisinin de bir anlamda kullandığı yöntemdir.


Örneğin; Vücuttaki kan dolaşımının şehrin trafiğine benzetilmesi, kanın bir nehre benzetilmesi, Kalbin bir pompaya benzetilmesi gibi benzerlikleri anlamlandırarak iletişim kurmak anlaşılırlığı artırarak daha etkili bir iletişim yönetimi yapmamızı sağlamaktadır.


Ümit ÜNKER

Fiyat insanların ödediği, değer satın aldıkları şeydir. Değer Odaklı Satış ile Nasıl Daha Fazla Kazanırsınız?

Url: View Details

What you will learn
  • Fiyat insanların ödediği, değer satın aldığı şeydir.
  • Değer Odaklı Satış 80.000'den fazla kişinin katıldığı Türkiye'nin en iyi satış eğitimidir.
  • Bu eğitimde ne satarsanız satın, sattığınız ürün ya da hizmetin fiyat odaklı değil, değer odaklı olması gerektiğini öğreneceksiniz.

Rating: 4.8

Level: All Levels

Duration: 2.5 hours

Instructor: Ümit ÜNKER


Courses By:   0-9  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 

About US

The display of third-party trademarks and trade names on this site does not necessarily indicate any affiliation or endorsement of coursescompany.com.


© 2021 coursescompany.com. All rights reserved.
View Sitemap