Kolay ve Etkili Sigara Bırakma Programı




Kolay ve Etkili Sigara Bırakma Programı

Sigara içmeyen birinin, sigara içen biriyle empati kurması oldukça zordur. Bu kursun eğitmeni olarak, ben de hayatım boyunca hiç sigara kullanmadığımı itiraf ederek başlayayım o zaman :-)

Fakat şu ana kadar pek çok insanın sigara ile vedalaşma yolculuğuna tanıklık ettim. Ve sigara içen birisi için sigaranın hangi anlamları taşıdığını fark edecek kadar da empati kurabilme şansım oldu.

Klinik Psikoloji yüksek lisansım devam ederken, değerli hocam Prof.Dr.Mehmet Çakıcı ve ekibinden NAACAC (National Association of Alcoholism and Drug Abuse Counselors) Sigara, Alkol ve Uyuşturucu Bağımlılığı Danışmanlık Eğitimi aldım.

Sigara bağımlılığının nikotine bağlı bedensel etkileri olduğu kadar, duygusal anlamda sigaraya olan bağımlılığı artıran oldukça fazla psikolojik etkileri de var. Bu kursta sigaranın psikolojik etkilerini ve bununla düşünsel yollarla nasıl baş edebileceğimizi konuşacağız.

Bu eğitim programını, sizi sigarayı bırakmaya zorlayacak bir destek gibi düşünmeyin. Sigara içmeye devam etmek ya da bitirmek tamamen sizin özgür iradenizle yapacağınız kendi seçiminiz olacak. Sizi asla zorlayacak ya da kendinizi kötü hissetmenize neden olacak hedefler olmayacak bu eğitimde. Bunun yerine bir farkındalık ve zorlanmadan sigarayı bırakmanıza yardımcı olacak yönergeler bulacaksınız.

Öncelik alışkanlıklarımızın nasıl oluştuğunu ve bunların zamanla nasıl güçlendiğini konuşacağız.

Sonra sigarayla duygusal anlamda hangi bağlantıları yaptığımızı ve sigaraya yüklediğimiz kimlikleri masaya yatıracağız. Programın sonunda ise sigarayla vedalaşma sürecinizi kolaylaştıracak bazı uygulamalar bulacaksınız.

Bu kursun sihirli bir değnek olmadığını ve sigarayla vedalaşma yolculuğunuzda destekleyici bir program olduğunu da hatırlatmak istiyorum.


Not: Bu kurs, sigara ya da genel anlamda bağımlılıklar konusunda kesinlikle bir terapi/tedavi/danışmanlık iddiası taşımamaktadır. Sigara ile vedalaşma konusunda size yardımcı olacak bilgiler ve kişisel anlamda kullanabileceğiniz beceriler sunmayı amaçlayan bir kişisel gelişim programıdır. Sigara bırakma sürecinde, devam eden bir profesyonel destek sürecine olumlu anlamda katkı sağlayabilir. Ancak size sigara bırakma konusunda fikir vermek dışında bir iddiada bulunmaz. Sigara ya da diğer bağımlılıklar konusunda bir uzman desteğine başvurmak, her zaman atılması gereken ilk adımdır.

Sigara ile Nefret Ederek Değil, Sevgiyle Vedalaşın

Url: View Details

What you will learn
  • Bu kursu tamamladığınızda, sigara ile kurulan duygusal bağın nedenlerini fark edecek,
  • Sigaraya yüklenen anlamları kolayca değiştirebilecek,
  • Sigaranın verdiği pozitif kazanımların doğal yollarla nasıl elde edilebileceğini öğrenecek,

Rating: 4.7

Level: All Levels

Duration: 2.5 hours

Instructor: Mustafa Çay


Courses By:   0-9  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 

About US

The display of third-party trademarks and trade names on this site does not necessarily indicate any affiliation or endorsement of coursescompany.com.


© 2021 coursescompany.com. All rights reserved.
View Sitemap