Ekşi Mayalı Ekmek Eğitimi




Ekşi Mayalı Ekmek Eğitimi

Sosyal medyada Mutfak Kitap ile başlayan “ekşi mayalı ekmek” serüveninde geniş kitlelere ulaşmamızla ortaya çıkan farkındalığı, şimdi bu online ile daha da fazla insana ulaştırmak için hazırız. %100 ekşi mayalı ekmek yapma konusundaki bilgi ve deneyimlerimiz, yalnızca Mutfak Kitap takipçileri ve eğitime gelenlerle sınırlı kalmamalıydı. Zira dünyanın en çok ekmek tüketen üçüncü ülkesinde yaşıyorsak ve ekmeğin yaşadığı değişim ile ciddi sağlık tehditlerinin hedefi haline geldiysek, ekmek konusunda anlatacaklarımız da ülkemiz için çok çok önemli demektir.


Bizler, çocukların “vatana millete hayırlı evlat olsun” dualarıyla büyütüldüğü bir toplumda yaşıyoruz. Bu yüzden her birimizin asli görevlerinden biridir faydalı olmak. Ben de bir şef olarak günümüzde git gide tırmanan beslenme ve gıda sorununa en çok tükettiğimiz “ekmek” ile bir ışık yakmayı gönülden istiyorum. Bu amaçla ortaya koyduğumuz Bir Lokma Ekmek ile tıpkı eskiden anneannelerimizin, dedelerimizin yaptığı yöntemlerle yapılan ekmeklerin evimize, bedenimize ve muhabbetimize katacağı sıcaklığı sizlerle paylaşıyorum.


Bu eğitimi alırken; ekmeğin tarihinden, ekşi mayanın ilk ortaya çıkışından başlayacak; ardından bir buğday tanesinin derinlerine yolculuk edeceksiniz. Buğdayı anlamak ekmeğin tüm sırlarını size fısıldayacak. Evrende hiç bir şey öylesine yer almaz. Gluten de bunlardan biri! Ancak nasıl işlendiği önemli! Bu online eğitimde son zamanlarda adı sıkça alınan gluten hakkında bilinmeyen gerçeklere değineceğiz. Bunun ardından ekmek yapımına ve ekşi mayaya dair her şeye görsel anlatımlı tariflerde yer vereceğiz.


Ekmek yalnızca bir besin değildir. Bir nimet ve bereketi temsil eden bir semboldür. Bu yüzden ekmeği anlamak için ona gönül gözüyle bakmak gerekir. Bu yüzden kültürümüzde ve tasavvufta ekmek konuları ile ekmeğin gönüllerdeki yerini kavrayacağız. Son olarak, eğitimlerime katılanları ekmek işini ilerletmek adına motive eden sözlerimi siz değerli okurlarım için de kaleme aldığım naçizane motivasyon konuşmaları ile başarıya ulaşmanın anahtarını birlikte arayacağız.

Katkısız Gerçek Ekmek Yapmak İstiyorsanız, Ekşi Maya Felsefesini Temel Hatları İle Kavrayacağınıza Emin Olabilirsiniz.

Url: View Details

What you will learn
  • Ekşi mayanızı oluşturabileceksiniz.
  • Sorularınıza 48 saat içinde cevap alabileceksiniz.
  • El ile Yoğurma Nasıl Yapılır ?

Rating: 4.8

Level: All Levels

Duration: 13.5 hours

Instructor: İbrahim Dinç


Courses By:   0-9  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 

About US

The display of third-party trademarks and trade names on this site does not necessarily indicate any affiliation or endorsement of coursescompany.com.


© 2021 coursescompany.com. All rights reserved.
View Sitemap